Поділитись:

Історичне селище Олика відтепер має новий логотип

П'ятниця, 15 липня 2022, 11:02
Історичне селище Олика відтепер має новий логотип

У селищі Олика презентували новий логотип.

Про це повідомляє Волинська обласна рада у Фейсбуці.

У презентації логотипа взяли участь народна депутатка Ірина Констанкевич, голова Волиньради Григорій Недопад, очільник Луцької районної ради Олександр Омельчук, депутати обласної та селищної рад, а також мешканці громади.

«Олика має бути у фокусі. Її не можна забувати як культурний та історичний об’єкт. Коли ми говоримо про відновлення України після війни, ми маємо говорити й про відновлення культурної спадщини, бо мусимо протиставити рашистській ідеології свою історичну національну пам’ять. Олика вписана в історію Волині й України, тому ми маємо цим займатися», – зазначила народна депутатка України Ірина Констанкевич.

Депутатка запевнила, що роботу над розвитком Олики та Олицького замку не припинятиметься, а, отже, цю культурно-історичну пам’ятку будуть просувати як місцевий, обласний та державний пріоритет.

Григорій Недопад додав, що зроблене впродовж останніх двох років, неодмінно матиме розвиток і надалі.

«Сучасний логотип та брендинг – це те, з чим буде асоціюватись Олика впродовж багатьох років. Ми плануємо розробити різноманітну сувенірну продукцію, інформаційні буклети, на інтернет-ресурсах  обласної, селищної рад будемо презентувати символи, зібрані в Олиці й довкола неї, і це працюватиме для промоції туристичного об'єкта», – зазначив голова Волинської обласної ради.

Логотип для селища Олика розробили фахівці Волинської обласної ради спільно з дизайнерами креативної студії «Омлет».

За основу лого взято аркову архітектуру селища та елементи декору пілястр Олицького замку, кольорова ж гама – з гербу роду Радзівілів. Крім того, розробники підібрали оригінальний шрифт. Мінімалізм та базові геометричні форми логотипу роблять його легким у використанні.

«Було три варіанти логотипів, але цей найкращий, бо він гармонійний і збалансований. Англомовний варіант майже ідентичний україномовному, тому його легко зможуть ідентифікувати наші закордонні гості», – зазначив Григорій Недопад.

Голова громади повідомив, коли логотип презентують широкому загалу.

«Олицький замок – перлина нашої громади. Тому ми почали працювати над проєктами облаштування музею, розбудови інфраструктури селища. В минулому році на території замку організували видовищний фестиваль «Олицька переберія». Цьогоріч його проводити недоречно, тому плануємо благодійний ярмарок зі збору коштів для ЗСУ. Заодно й представимо наш логотип широкому загалу», – підкреслив голова Олицької громади Олександр Прендецький.

Мешканці громади логотип схвалили. Тепер його мають затвердити депутати селищної ради.

Нагадаємо, що у Луцьку гостей та жителів міста запрошують активно провести вихідний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів