Поділитись:

Україна розриває дипломатичні відносини з КНДР

Середа, 13 липня 2022, 20:40

Україна розриває дипломатичні відносини з Корейською Народною Демократичною Республікою у відповідь на визнання нею т.зв. "незалежності" окупованих регіонів Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться у заяві МЗС України, яку опублікував спікер відомства Олег Ніколенкоє

"МЗС України рішуче засуджує рішення КНДР визнати т.зв. "незалежність" тимчасово окупованих російською федерацією територій в Донецькій та Луганській областях України. У відповідь на такий недружній акт Україна заявляє про розрив дипломатичних відносин з КНДР. Політичні та економічні контакти із КНДР не здійснюються через накладені на цю країну міжнародні санкції", – йдеться в повідомленні.

В українському відомстві рішення Пхеньяна розглядають як спробу підірвати суверенітет та територіальну цілісність України, грубе порушення Конституції України, Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права.

У МЗС додали, що визнання "суб’єктності" російських окупаційних режимів на Донеччині та Луганщині є нікчемним, не матиме юридичних наслідків та не змінить міжнародно визнаних кордонів України.

"Звернення росії до КНДР про підтримку в легітимізації силового захоплення частини української території говорить більше про токсичність москви, ніж Пхеньяна. В росії більше не залишилося союзників у світі, окрім країн, які залежать від неї фінансово і політично, а рівень ізоляції рф скоро досягне рівня ізоляції КНДР. Україна і надалі максимально жорстко реагуватиме на зазіхання на її суверенітет та територіальну цілісність", – заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів