Поділитись:

Україна домовляється про отримання комплексів ППО NASAMS для ефективного захисту неба

Неділя, 10 липня 2022, 16:51
Україна домовляється про отримання комплексів ППО NASAMS для ефективного захисту неба

фото ілюстративне

Отримання норвезької мобільної батареї зенітних ракет протиповітряної оборони середньої дальності NASAMS дозволить суттєво посилити захист українського неба. Україна вже працює над цим питанням з виробником.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, – повідомляє Укрінформ.

Наразі Україна працює з норвезьким виробником стосовно отримання NASAMS (норвезька мобільна батарея зенітних ракет протиповітряної оборони середньої дальності, – ред.). Зі слів Юрія Ігната, існує черга на закупівлю цих комплексів й оскільки не було заявки України, то багато комплексів Україна не може отримати. Водночас позитивне рішення США, які виробляють ракети для цієї системи, та норвезького виробника, дає «зелене світло» для України.

Окрім цього, Ігнат розповів, що робота Повітряних сил в умовах війни має свою специфіку, адже потрібно постійно переміщуватись, аби уникати ракетних обстрілів.

«Повітряні сили працюють в умовах війни з новими підходами та в умовах, коли потрібно постійно переміщуватись, постійно уникати ракетних атак ворога. Розвідка ворога працює. В таких умовах сьогодні працює українська ППО. Чи ефективно? Безумовно, ефективно», – зазначив речник.

З його слів, ті сили та засоби, які Україна використовує в боротьбі з технологічним і кількісно переважаючим окупантом, морально застарілі, тому потрібно буде розвивати свою систему ППО, посилювати її сучасними зразками протиракетної та протиповітряної оборони.

Ігнат підкреслив, що така держава, як Україна, не може існувати без прикриття з повітря. Україна має винищувальну авіацію, штурмову, бомбардувальну, але вона радянського зразка та малочисельна. Водночас речник висловив сподівання, що Україна незабаром отримає від міжнародних партнерів літаки, які дозволять захищати Україну від бомбардувань ворога.

«Нададуть (літаки, – ред.) ось-ось, можливо пізніше», – пообіцяв Ігнат.

Він вважає, що першочергово зараз необхідно захистити українців від ракетних атак, оскільки передача винищувачів, літаків, це не швидкий процес.

Коментуючи питання ракетних обстрілів, Ігнат відзначив, що противник намагається заплутати, приховано вести свої дії. Майже всі ракети, які випускає ворог, українські військові бачать, але питання – як їм можна протидіяти. З його слів, противник застосовує їх з різних куточків – це і Білорусь, росія, Каспійське, Чорне море. Крилаті ракети є малопомітними на радарах, летять дуже низько, тому багато людей мають можливість зняти їх на відео.

Ракети дуже дорогі і збивати їх можна, але дуже непросто, відзначив речник, додавши, що сучасні системи ППО та ПРО Україна буде посилювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
07:20
10 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024