Поділитись:

Міністр оборони Польщі звинуватив Росію у Волинській трагедії

Середа, 13 липня 2016, 08:49

Міністр оброни Польщі Антоні Мацеревич вважає, що на Росії теж лежить частка відповідальності за Волинську трагедію 1943-1944 рр.

Про це він заявив в ефірі Польського телебачення 11 липня, – пише Європейська правда.

Відповідаючи на питання журналіста про те, яка є нині роль російської пропаганди у висвітленні подій на Волині 1943-1944 рр., Мацеревич відзначив, що роздмухування трагедії у російський пропаганді є очевидним.

Проте, за словами Мацеревича, це не має заважати розгледіти роль самої Росії у нагнітанні міжетнічного конфлікту, який нині в Польщі прагнуть офіційно визнати геноцидом.

"Це є очевидним (роздмухування негативної ролі українців у Волинської трагедії російською пропагандою)… Проте це не має заважати нам розгледіти… що справжнім ворогом, тим, хто використав частину націоналістичних сил українців для того страшного злочину, геноциду, є Росія. Там знаходиться джерело цього страшного злочину", – відзначив Мацеревич.

Нагадаємо, 7 липня верхня палата польського парламенту ухвалила постанову щодо Волинської трагедії.

У своїй резолюції сенатори закликають польський Сейм встановити 11 липня Національним днем пам'яті жертв "геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої".

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова відповіла на заяву польського міністра оборони Антоні Мацеревича про провину в загибелі тисяч поляків під час Волинської трагедії у своєму Facebook, – повідомляє РБК-Україна.

За її словами, польське керівництво, заохочуючи подібні шовіністичні висловлювання, "від побутової русофобії непомітно скочується до розпалювання національної ненависті".

Також Захарова задалася питанням, "чи є історичні події чи природні явища, в яких Росія не винна?"

Крім цього, відповідаючи на коментар одного з користувачів Facebook, Захарова висловила здивування тим фактом, що подібну заяву зробив міністр оборони.

"Або він взагалі нічого не вирішує і поставлений на посаду номінально, або не смішно зовсім", – сказала вона.

Надрукувати
мітки:
коментарів