Поділитись:

Сейм Польщі може визнати Волинську трагедію геноцидом

П'ятниця, 08 липня 2016, 13:02

Верхня палата польського парламенту ухвалила постанову щодо Волинської трагедії.

Як повідомляє Wirtualna Polska, у резолюції сенатори закликають польський Сейм встановити 11 липня Національним днем пам'яті жертв "геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої", – пише Європейська правда.

"За ухвалення резолюції проголосували 60 сенаторів, 23 були проти, 1 утримався", – йдеться у повідомленні.

За словами голови комісії із зв'язків з поляками за кордоном Міхала Дворчика, основою резолюції Сенату був законопроект щодо вшанування памʼяті жертв Волинської трагедії, авторства депутатів від ПіС, представлений в Сеймі.

"Важливо, що Сенат встиг прийняти резолюцію до 11 липня, дня, коли традиційно вшановуються жертви геноциду, вчиненого українськими націоналістами. На жаль, Сейм не встиг зі своїм рішенням", – додав Дворчик.

"Сенат Республіки віддає шану памʼяті громадян II Республіки, по-звірячому убитих українськими націоналістами", – йдеться в постанові. У резолюції також висловлюється "шана і подяка тим українцям, які ризикуючи власним життям, рятували поляків".

Також у тексті резолюції йдеться про те, що "памʼять про жертв злочину, скоєного в 1940-ві роки українськими націоналістами, досі не була належним чином увічнена, а масові вбивства не були названі, за історичною правдою, геноцидом".

У звʼязку з цим Сенат Польщі закликає Сейм встановити "день 11 липня Національним Днем Пам'яті Жертв Геноциду, здійсненого українськими націоналістами на громадянах ІІ Республіки Польщі".

Надрукувати
мітки:
коментарів