Поділитись:

У "Волиньобленерго" пояснили, за яких умов не відключатимуть електроенергію "Луцькводоканалу"

Понеділок, 22 жовтня 2018, 16:35

У "Волиньобленерго" кажуть, що для того, аби місто не лишилося без води, "Луцькводоканал" має заплатити їм хоча б стовідсоткову оплату поточного споживання та перший платіж погашення заборгованості за узгодженим графіком.

За місяць "Луцькводоканал" споживає електроенергії на суму 3-3,5 мільйони гривень. Про це розповів у коментарі для ІА "Конкурент" директор з комерційних питань ПрАТ "Волиньобленерго" Дмитро Іванов.

Заборгованість за електроенергію у "Луцькводоканалу" виникла фактично за останні шість місяців через щомісячні недоплати поточних споживань, які накопичувалися. Хоча, зі слів Дмитра Іванова, раніше в цих двох організацій були кращими ділові відносини і позитивна динаміка розрахунків. Торік вони виходили навіть на "нулі".

Частина з цієї заборгованості спричинена різницею в тарифах, яку б мала відшкодувати держава, а решту суми заборгованості у "Волиньобленерго" пояснюють банальним небажанням платити.

Щодо цієї справи вже відбулися два судові засідання, де була озвучена пропозиція, аби обленерго реструктуризували заборгованість в сумі понад 13 мільйонів гривень на 36 місяців. Однак в розподільній компанії не погоджуються на невигідні для них умови.

Як пояснив Дмитро Іванов, нині з боку Луцької міської ради до них не надходило жодних дзвінків чи пропозицій. Обленерго піде на зустріч водоканалу лишень за умов конкретних та взаємовигідних графіків платежів, але аж ніяк не на реструктуризацію боргу тривалістю в 36 місяців.

"Не стоїть питання, що заплатіть сьогодні і все. Перша умова – це стовідсоткова оплата поточного споживання плюс платіж щодо погашення заборгованості за узгодженим графіком, але не 36 місяців – це нереально", – сказав Дмитро Іванов.

Щодо законодавчої заборони відключати водозабори від електроенергії, Дмитро Іванов сказав, що є стаття 6 ЗУ "Про питну воду". Із його слів, ця стаття передбачає, що державна політика будується на тому, щоб не відключати від джерел воду, електро, газ і так далі.

"Це не є заборона відключень, а принцип державної політики", – зауважив Дмитро Іванов.

Комерційний директор обленерго сказав, що відключення водоканалу від електрики цілком реальне, адже обленерго свідомо вносили зміни в схему електропостачання міста для того, щоб забезпечити це відключення, і ця схема наразі вже готова та чекає своєї реалізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКРАДІ ПОЯСНИЛИ, ЧИ ЗАЛИШИТЬСЯ МІСТО БЕЗ ВОДИ

Надрукувати
мітки:
коментарів