Поділитись:

Підсумки виконкому: квартири – атовцям, паркани – муніципалам, майно – орендарям

Середа, 15 серпня 2018, 20:00
Підсумки виконкому: квартири – атовцям, паркани – муніципалам, майно – орендарям

Попри довжелезний список питань у порядку денному, засідання виконкому 15 серпня тягнулося спокійно та без зайвих емоцій. А майже 50 питань, що стосувалися оренди нежитлового приміщення, секретар міськради Григорій Пустовіт зачитував монотонно, додаючи сонливості і того сонливому дощовому дню.

ПАРКАНАМ – БУТИ ЧИ НЕ БУТИ

Емоційне забарвлення засіданню надала хіба що доповідь очільниці департаменту муніципальної варти Юлії Сиротинської, до якої, як завжди, є питання. Цього разу претензія стосувалася форми підготовки проектів рішень. Член виконкому Ігор Алєксєєв нагадав, що вже не вперше просить подавати проекти рішень щодо кожного об'єкта, демонтаж якого пропонує затвердити департамент. Інакше, якщо голосувати пакетом, то можливі конфлікти з мешканцями.

Зрештою, під час виконкому ухвалили рішення демонтувати 14 парканів, двох обмежувачів руху, двох літніх кафе – у парку та на проспекті Волі. А також конструкцій за наступними адресами:

  • вулиця В'ячеслава Хурсенка, 52;
  • вулиця Гнідавська, 63б,
  • вулиця Драгоманова, 18,
  • вулиці Електроапаратній, 4
  • вулиці Замковій, 2
  • вулиці Караїмська, 2, 5, 6
  • вулиця Франка, 49а
  • вулиця Чекаліна, 2

На вулиці Набережній на прохання дільничних демонтують конструкцію, яку ні сараєм, ні гаражем не назвеш – це просто збиті дошки, обтягнуті плівкою. Демонтують також 10 сараїв на вулиці Сільській, 5 та 5а.

Також вирішили демонтувати чотири літні майданчики і блоки на луцькій автостанції. Усе це майно, переконують у міській раді, знаходиться там незаконно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОПРИЛЮДНИЛИ РОЗМОВУ КЕРІВНИЦТВА ЛУЦЬКОЇ АВТОСТАНЦІЇ ІЗ СИРОТИНСЬКОЮ (АУДІО)

КОНКУРСИ

Вирішив виконком провести конкурс щодо визначення найкращого оздоблення Театрального майдану. Одна із умов – залишити в композиції три ялинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЦЬК НОВОРІЧНИЙ: У СКІЛЬКИ ОБІЙШЛИСЯ ПРИКРАШЕНІ ЯЛИНКИ (ФОТО)

Не менш актуальний конкурс – транспортний. Він стосується перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування № 6 "Залізничний вокзал – с. Брище". Його маршрут буде наступним: Привокзальний майдан, Президента Грушевського, Винниченка, Словацького, Богдана Хмельницького (Глушець, Паркова), Ковельська, с. Княгининок, с. Брище (місця міжзмінного відстою на Привокзальному майдані та у с. Брище).

ДОЗВОЛИ І ЗАБОРОНИ

Уже на посаді начальника управління містобудування та архітектури доповідав Веніамін Туз. Досі він був в.о. Погодили коригування проекту детального плану території 40-Ж-2 мікрорайону в Луцьку. Тут планується з дитячого садка, який там планувався раніше, зробити дитячий навчальний заклад духовного спрямування з храмом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ ЗАМІСТЬ ДИТСАДОЧКА ХОЧУТЬ ЗБУДУВАТИ ЦЕРКВУ

Також затвердили коригування проекту детального плану території в межах вулиці Залізної у Луцьку. Тут запроектовані багатоквартирний житловий будинок та автостоянка. Прийняли рішення і про коригування в межах вулиць Січової та Теремнівської.

Члени виконкому затвердили режим роботи кафе "4REST" до 23:00, хоча саме кафе ще лише готується до відкриття. Погодили також розміщення стаціонарних споруд "Волиньпреси" на вулиці Ковельській, 4 та Лесі Українки, 58, "Волиньтабаку" - на вулиці Глушець, підприємцю Кушнір на вулиці Набережній. Натомість ТзОВ "Волинський хлібокомбінат" та підприємцю Троцькому такого погодження не дали. Споруди мали бути на розі вулиць Воїнів-Інтернаціоналістів та проспекту Соборності, а також на проспекті Волі. Не погодив вкотре виконком розміщення груп стаціонарних тимчасових споруд на вулиці Львівській, 112. Не дав дозволи ТзОВ "Смарт Маркет Груп" для розміщення зовнішньої реклами.

А ось дозвіл на звільнення розповсюджувача реклами від сплати для реклами привітання секретаря та депутатів міськради з нагоди Дня Незалежності – погодили. Погодили також на цих умовах, зокрема, і рекламу фестивалю "Ніч у Луцькому замку". Мова йде про 12 бордів та 12 сітілайтів.

Також виконком погодив демонтаж двох наземних щитів на перехресті вулиць Карпенка-Карого-Зв'язківців, подвійного наземного щита на перехресті вулиць Сосюри-Ківерцівської та двох банерів на вулиці Винниченка, 47. Рекламні конструкції мають проблеми з документацією.

Ще понад 50 питань стосувалися продовження оренди нежитлових приміщень, що мають статус комунальних. Раніше ставки для оренди змінили, тож виникла потреба ухвалити нові погодження.

РОМАНСИ ПРО ФІНАНСИ

Фінансові питання голосували переважно навіть без доповідей. Так, затвердити цифри по виконанню бюджету з 1 півріччя цього року та прогноз щодо бюджету на 2019-2020 року. Його змінюють, оскільки міська рада має намір у цьому році залучити кошти Європейського інвестиційного банку для закупівлі нових тролейбусів та проведення робіт по налаштуванню контактної мережі. Тому збільшиться місцевий борг. Тож і прогноз бюджету зміниться.

"Мова йде про закупівлю нових тролейбусів, і наш завод "Богдан" матиме можливість взяти участь у тендері і, якщо їхні пропозиції будуть найкращими, виграти цей тендер", - зауважив секретар міськради Григорій Пустовіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЦЬКІ ТРОЛЕЙБУСИ ПОЇДУТЬ У ХЕРСОН

Окрім цього ухвалили рішення щодо співфінансування для придбання житла для трьох атовців. Левову частку оплатить міський бюджет і це вже буде 41 квартира, придбана таким чином для захисників.

Інший блок фінансових питань доповідав директор департаменту економічної політики Олександр Озінович. Говорили про недостатній рівень заробітних плат в місті, а також про фінансовий стан підприємств комунальної сфери. А також про роботу комунальних підприємств. Найбільше недовиконання фінансового плану дохідної частини у КП "АвтоПаркСервіс" (48,0 % або 290,1 тис. грн) та у КП "Парки та сквери м. Луцька" (32,6 % або 1 872,5 тис. грн). Загалом фінансові плани по дохідній частині не виконали 11 комунальних підприємств із 20 на суму 50, 5 млн грн. Питання у членів виконкому виникло щодо КП "Парки та сквери Луцька".

ОСВІТНІЙ БЛОК

Члени виконкому затвердили введення 4 штатних одиниць до школи №1, видатки для харчування частині школярів, погодили відкриття додаткової групи у дошкільному закладі №17, а також введення 13 ставок у школу №27.

Проголосовали без обговорення питання про підготовку до нового навчального року. А ось дискусію викликало питання про забезпечення протягом навчального року безкоштовним проїздом дітей шкільного віку, які прибули з тимчасово окупованої території України та районів проведення операції об'єднаних сил до міста Луцька. Член виконкому Ігор Муковоз вважає, що права мають бути рівні, натомість очільник управління освіти Зіновія Лещенко запевнила, що пільгами користуються справді ті, хто цього потребує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 МУЛЬТИБОРДІВ ТА БАСЕЙН: РОЗПОВІЛИ, ЧИМ ОСОБЛИВИЙ ЛУЦЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 27 (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів