Поділитись:

Андрій ПОКРОВСЬКИЙ: "Я хочу, щоб кожен виборець був наділений рівними можливостями"

Середа, 27 вересня 2017, 13:05

Депутати Луцькради підтримали ініціативу їхнього колеги Андрія Покровського щодо додаткового фінансування округів, які не мають свого обранця в раді.

Статистика показує, що маленькі округи без депутатів трохи обділені увагою депутатів Луцькради, які першочергово дбають про округи, від яких обирались. Про це сказав депутат Луцькради Андрій Покровський 27 вересня під час сесії Луцькради.

З його слів, в статистиці чітко проглядається, як обслуговуються "осиротілі" округи в порівнянні з тими, де є депутати.

"Треба відродити справедливість і дати можливість мешканцям отримати рівну долю уваги, а це 44 тисячі виборців, які проживають на таких округах. Я сподіваюсь, що ця справедливість буде відновлена і всі виборці зможуть мати однакову опіку від нашого депутатського корпусу", – сказав Андрій Покровський.

Депутат Борис Смаль сказав, що буде підтримувати цю ініціативу, хоча зауважив, що йдеться про 100 тисяч гривень на кожного депутата, й за ці гроші можна відремонтувати тротуар в дворі чи поставити дитячий майданчик, але глобально проблема не вирішиться.

"В нас не повинно бути випадків, коли округ залишається без депутата. Тому ми повинні, окрім підтримки цієї програми, робити дії, які змусять законодавця переглянути спосіб місцевих виборів", – зауважив Борис Смаль.

Голова фракції "Свобода" Микола Федік сказав, що вони підтримають цей проект рішення, але й зазначив, що ситуація, коли "осиротілі" округи наділені меншою увагою, створена самими ж депутатами. Адже вони самі почали більше лобіювати у міській раді інтереси певного округу.

Голова фракції "УКРОП" Ігор Поліщук сказав, що і їхня фракція підтримає цей проект рішення. Адже в теорії дійсно кожен депутат може наділяти увагою будь-який округ, а на практиці зовсім інакше. І приймати виборців з різних округів та розподіляти на всі округи ресурси – це зовсім різні речі.

"Програму ми підтримаємо і будемо бачити, як вона буде реалізовуватись. Зрештою, можна буде внести зміни", – сказав Ігор Поліщук.

Вважає, що ініціатива Андрія Покровського на часі й депутат Євгеній Ткачук, який подякував йому за те, що він постійно напрацьовує подібні ініціативи, які покращують роботу Луцькради.

"В мене був шок, що депутат має прийти і на своєму окрузі думати про майданчики, прибудинкові та інше. Це не депутати мають думати, а відповідні структури міської ради. І правильно Андрій Покровський проаналізував і помітив цю ситуацію. Практика показує, що кожен "тягне ковдру" на той округ, від якого обирався. Я особисто звертаю увагу на все місто. Тому неодноразово всі висловлювали здивування, чому мене цікавлять проблеми на проспекті Молоді чи десь ще", – сказала Алла Надточій.

Андрій Покровський нагадав своїм колегам, що передусім вони голосують за інтереси лучан, які є їхнім пріоритетом.

"Я хочу, щоб кожен виборець був наділений рівними можливостями", – додав Андрій Покровський.

Зрештою, депутатський корпус підтримав проект рішення про затвердження Програми підтримки ініціатив виборців територіальних виборчих округів, від яких не було обрано депутатів Луцької міської ради на 2018-2020 роки.

Надрукувати
мітки:
коментарів