Поділитись:

Зі ставка під Луцьком витягнули дві браконьєрські сітки (фото)

Середа, 08 травня 2024, 14:14
Зі ставка під Луцьком витягнули дві браконьєрські сітки (фото)

Держекоінспекція виявила на волинських водоймах чергові факти порушення правил рибальства.

Про це у середу, 8 травня, повідомили на фейсбук-сторінці Державної екологічної інспекції у Волинській області.

«На початку квітня в Україні стартувала заборона на вилов риби у нерестовий період.

Порушення заборони карається адміністративною та кримінальною відповідальністю, однак це не стає на заваді браконьєрам», – йдеться у дописі.

Так, з 29 квітня по 5 травня інспектори Держекоінспекції у Волинській області провели 8 заходів, спрямованих на виявлення та запобігання правопорушень у сфері охорони, використання та відтворення водних біоресурсів.

За результатами проведених заходів на водоймах Камінь-Каширського району за порушення правил рибальства до адміністративної відповідальності притягнули 6 громадян. На порушників склали протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Також з руслового ставка на річці Полонка Луцького району вилучили з води дві безгосподарні рибальські сітки загальною довжиною понад 80 метрів.

«Під час нересту дозволено лише любительське рибальство з берега гачковими знаряддями лову риби з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою», – нагадали екологи.

Державна екологічна інспекція вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися встановлених заборон під час нересту.

Зі ставка під Луцьком витягнули дві браконьєрські сітки (фото)Зі ставка під Луцьком витягнули дві браконьєрські сітки (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів