Поділитись:

На Волині з браконьєрської сітки звільнили велику пірникозу (відео)

Вівторок, 16 квітня 2024, 10:23
На Волині з браконьєрської сітки звільнили велику пірникозу (відео)

Минулого тижня на Волині екологи вилучили майже 1,5 кілометра риболовних сіток, з однієї з них визволили водоплавного птаха – пірникозу велику.

Про це у вівторок, 16 квітня, повідомили на фейсбук-сторінці Державної екологічної інспекції у Волинській області.

З 8 по 14 квітня державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Волинської області провели 14 заходів, спрямованих на запобігання громадянами порушень правил рибальства на водоймах області. За результатами обстежень рибогосподарських водних об’єктів області та виявлених порушень до адміністративної відповідальності притягнули 18 громадян. З водойм вилучили 32 безгосподарських рибальських сітки загальною довжиною понад 1396 метрів.

Зокрема, 9 квітня на водних об’єктах Сереховичівської громади інспектори спільно з рибоохоронним патрулем з озера Синівське та річки Турія вилучили 5 заборонених знарядь лову загальною довжиною 146 метрів.

11 квітня під час обстеження заплави річки Стир поблизу селища Колки виявили та вилучили 7 сіток загальною довжиною 310 метрів.

12 квітня на озері Синівське, що у Сереховичівській громаді, вилучили 7 сіток загальною довжиною 260 метрів. З однієї з сіток вивільнили та випустили у природне середовище водоплавного птаха – пірникозу велику (норець великий).

Поблизу села Видерта та на озері Лука у Камінь-Каширській громаді спільно з представниками правоохоронних органів виявили та притягнули до адміністративної відповідальності двох громадян, які порушували правила любительського рибальства.

«Закликаємо громадян дотримуватися правил рибальства, дбайливо ставитись до водних біоресурсів та не бути байдужими до їх збереження!» – додали в екоінспекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів