Поділитись:

Довгоносики атакують посіви буряків у Луцькому районі

Понеділок, 06 травня 2024, 12:05
Довгоносики атакують посіви буряків у Луцькому районі

З прогріванням ґрунту у Луцькому районі спостерігається вихід з ґрунту, піший хід та поява звичайного бурякового довгоносика на посівах буряків.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області. 

На території Волинської області найпоширенішими є звичайний та сірий бурякові довгоносики. 

Довгоносики атакують посіви буряків у Луцькому районі 

Фахівці зазначають, що шкоди завдають жуки та личинки. Пошкодження особливо небезпечні в ранній період розвитку рослин. Жуки з’їдають сім’ядольні та справжні листки, перегризають паростки, іноді ще до виходу їх із ґрунту. Інтенсивність живлення залежить від температури повітря, різко підвищуючись у суху й спекотну погоду. Сильно пошкоджені молоді рослини гинуть.

«Щоб не допустити пошкодження і загибелі посівів буряків від шкідників, спеціалістам господарств слід проводити щоденні обстеження посівів і на початку заселення полів шкідниками провести крайові обробки інсектицидами. Суцільний обробіток площ проводиться за порогової чисельності звичайного бурякового довгоносика 0,2-0,3, сірого – 0,2-0,5 екз/м²», – йдеться в повідомленні.

Для обробітку рекомендовано використовувати препарати, дозволені для використання в Україні відповідно до «Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні». Інсектицидний захист буде ефективним і проти інших ймовірних супутніх шкідників. При роботі з пестицидами необхідно суворо дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів