Поділитись:

На Волині – нашестя кліщів: що кажуть епідеміологи

Автор: Ольга Зейлик |
Четвер, 04 квітня 2024, 10:44
На Волині – нашестя кліщів: що кажуть епідеміологи

Днями у соцмережах волиняни почали писали про нібито «нашестя» кліщів в області. 

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» звернулися до Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб, аби дізнатися, яка ситуація насправді.

«У весняний період щороку починається активність кліщів і наша область також не є винятком. Зараз кліматичні умови сприяють цьому, тому дійсно спостерігається активізація кліщів після зимової так би мовити сплячки», – пояснила у коментарі Валентина Хомутінкіна, завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань.

В заклади охорони здоров’я також почали звертатися люди у зв’язку з нападами кліщів.

Раніше це були поодинокі випадки. Минулого ж тижня таких звернень було 11 по області.

«Можна сказати, що випадків більше. Їхня активність піде на спад, коли улітку буде спекотно, а знову може підвищитися восени. Проте протягом всього теплого періоду вони можуть становити загрозу. Зазначимо, що наша лабораторія проводить дослідження на виявлення збудника хвороби Лайма», – додала завідувач відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань.

Епідеміологи нагадують, аби уберегтися від цих комах, варто утриматись від походів у хащі або мати відповідний закритий одяг. У разі, якщо напад відбувся, то звертатися у заклади охорони здоров’я.

Нагадаємо: ми писали про те, що на Волині активізувалися іксодові кліщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів