Поділитись:

У Конгресі США вступилися за Зеленського, звинувативши Спартц в підігруванні путіну

Неділя, 10 липня 2022, 11:02
У Конгресі США вступилися за Зеленського, звинувативши Спартц в підігруванні путіну

Співголова групи підтримки України в Конгресі США Марсі Каптур опублікувала заяву на підтримку президента Володимира Зеленського та звинуватила свою колегу Вікторію Спартц у необачній допомозі президенту росії путіну.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Каптур, яка належить до Демократичної партії, наголосила на тому, що Конгрес США на чолі з групою підтримки України більшістю членів з обох партій ініціював підтримку України в її героїчних зусиллях захистити Батьківщину та припинити жорстоку війну росії.

«Хоча деякі члени можуть прагнути посіяти розбіжності та розпалити напруженість, загалом Конгрес Сполучених Штатів твердо підтримує президента Зеленського та його керівництво у той час, як Україна бореться за своє виживання», – заявила Каптур, маючи на увазі публічну позицію Вікторії Спартц.

Каптур наголосила, що рівень та масштаби співпраці США з офісом президента Зеленського «не дають підстав сумніватися у лояльності будь-якого чиновника» та звинуватила Спартц у грі на руку путіну.

«Ті, хто поширює дикі наративи, спрямовані на підрив позицій українських чиновників під час війни, необачно допомагають путіну та його пропагандистам.  Сполучені Штати віддані перемозі України, і український народ не має більшого друга, ніж Сполучені Штати», – запевнила Каптур.

Вона додала, що США як союзники продовжать працювати пліч-о-пліч з президентом Зеленським і його офісом, щоб покласти край війні.

Нагадаємо: Вікторія Спартц звернулася до президента США Джо Байдена з проханням надати пояснення щодо процедур нагляду, пов’язаних із главою Офісу президента України Андрієм Єрмаком. Вона перерахувала кілька серйозних звинувачень на адресу Єрмака і запропонувала главі ОП їх спростувати їх.

У відповідь в МЗС розкритикували звернення Спартц, заявивши, що її дії «є неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про начебто зв’язки керівництва України з росією і втягнути нашу державу у внутрішню політику США».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 травня 2023
09 січня 2023
20 листопада 2022
14 травня 2022
11 квітня 2022
08 квітня 2022
26 січня 2022
09 грудня 2021
25 листопада 2021
29 серпня 2021