Поділитись:

Спроби ворога просунутися з боку Лисичанська на Сіверськ провалюються, – Гайдай

Неділя, 10 липня 2022, 09:00
Спроби ворога просунутися з боку Лисичанська на Сіверськ провалюються, – Гайдай

Росіяни стягують війська поблизу Білогорівки, обстрілюють навколишні населені пункти, зокрема завдали чотири ракетні удари та сім артилерійських атак. Але просунутися з боку Лисичанська на Сіверськ їм не вдається.

Про це повідомляє в телеграмі олова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. 

Зі слів Гайдая, росіяни досі живуть думками про те, як на початку березня «відхопили більшу частину області». 

Але, запевняє очільник ОВА, «то була аж ніяк не блискавична наступальна операція, а розбудова нашими військовими міцної лінії оборони – і як тільки Збройні сили України зробили надійні захисні укріплення, цей швидкий наступ добіг кінця». 

«За чотири місяці росіяни просунулися на декілька кілометрів, обравши тактику суцільного знищення великих міст. Але вони все ще впевнені в своїх "героїчних" перемогах наприкінці лютого, живуть цим і не хочуть усвідомлювати реальність. А вона їх не дуже тішить. Як от учора, коли поблизу Золотарівки окупанти потрапили під нашу артилерію і вимушені були бігти з позицій. Напад на Верхньокамʼянське в них не вдався. Тобто всі їхні намагання просунутися з боку Лисичанська на Сіверськ поки що захлинаються, дякуючи українським захисникам», – наголосив Гайдай. 

До слова, у ніч проти 10 липня в тимчасово окупованому Алчевську пролунали потужні вибухи. Ймовірно, пожежа сталася на ворожому військовому складі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів