Поділитись:

У Білорусі тривають посилені навчання авіації та десанту, прибули пілоти з рф

Субота, 09 липня 2022, 16:53
У Білорусі тривають посилені навчання авіації та десанту, прибули пілоти з рф

У Білорусі спостерігається збільшення числа авіатренувань відразу на п’яти військових аеродромах: у Барановичах, Мачулищах, Ліді, Лунинці і Бобруйську.

Як повідомляє Телеграм канал «Беларускі Гаюн», останнім часом фіксуються випадки тренувань і поза спеціально відведених місць.

«У Барановичах пілоти винищувачів тренують злети з бойовим оснащенням, різкий старт і швидкий набір висоти. Починаючи з 16 червня, на аеродромі періодично відбувається тренувальна висадка десанту з вертольота Мі-8 ВПС Білорусі. Зазвичай такі тренування проходять кілька разів на рік, але за три тижні вже перевищена їхня річна норма», – йдеться в повідомленні.

Також відомо, що в Барановичі прибуло близько 20 пілотів з рф. Експерти відзначають певний зв’язок між приїздами російських військових і збільшенням числа авіатренувань. І додають, що російські військові знову почали приїжджати до Білорусі на звичайних пасажирських потягах.

У моніторинговій групі розповіли про ще одні нетипові навчання – часту висадку десанту, зокрема в Мачулищах. Також з 6 липня двічі пройшли тренування з десантування над аеродромом в Бобруйську.

«Вперше були проведені навчання з висадки десанту в Єльському районі, між Єльському і селом Движки. Висадка проходила в найвищій точці місцевості, в 3-4 підходи по 9 осіб. Також, як і в Барановичах, десантувалися з вертольота Мі-8 ВПС Білорусі, який після цього полетів у бік Мозиря», – пише «Беларускі Гаюн».

Відновлення тренувальних польотів фіксується також у Лунинці та Ліді.

«В останньому місті помічені вкрай низькі, просто над дахами будинків, польоти літака Л-39, на якому зазвичай тренують новачків», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що обмеження для польотів цивільної авіації на півдні Білорусі продовжено до 7 жовтня – це означає, що загроза ракетного обстрілу України з боку Білорусі збережеться як мінімум ще три місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів