Поділитись:

Волинська митниця поповнила держбюджет на 4,5 мільярди гривень

П'ятниця, 09 грудня 2016, 09:31

Майже 4,5 мільярда гривень митних платежів спрямувала Волинська митниця ДФС до державного бюджету.

За підсумками 11 місяців 2016 року Волинська митниця ДФС спрямувала до держбюджету 4 мільярди 482 мільйони митних платежів, – повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Таким чином, волинські митники забезпечили перевиконання індикативних показників на 105,6 відсотка.

Серед факторів, що цього року впливають на динаміку фактичних надходжень, у Волинській митниці ДФС відзначають збільшення обсягів товарів по вазі, що розмитнюються на Волині, та ріст сплати митних платежів від оформлення бюджетоутворюючих товарів.

"Звичайно, що ріст ваги майже на 20 відсотків товарів, що проходять митні процедури саме на Волині, – досить позитивний сигнал, який безпосередньо впливає на сплату податків. Разом з тим, лише завдяки належному контролю з боку фахівців митної справи, зокрема в частині достовірності визначення митної вартості, маємо загальний ріст декларування митної вартості товарів майже на 24 відсотки і, відповідно, додаткові надходження в бюджет", – зазначає в.о. начальника Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький.

Як наголосив керівник волинських митників, працівники митниці мають досить ефективний інструмент для об'єктивного визначення митної вартості завдяки Автоматизованій системі аналізу та управління ризиками.

"Вже перші кроки суб'єктів ЗЕД, котрі мають намір здійснити митне оформлення товарів, автоматично опрацьовуються АСАУР на предмет потенційних порушень. Тому додаткове опрацювання інформації щодо вантажів, які відповідно до профілів ризику, потрапили в категорію ризикових, відбувається максимально швидко та, як правило, є результативним", – наголосив Віктор Кривіцький.

З початку року завдяки опрацюванню інформації АСАУР та вжитим заходам працівників Волинської митниці ДФС до бюджету додатково залучено 272,5 мільйона гривень від коригування митної вартості, майже 3,7 мільйона гривень завдяки класифікаційним рішенням і 1,1 мільйона гривень в результаті контролю за правильністю визначення країни походження товару.

З усіх трьох позицій у 2016 році фіксується значний ріст сплати до аналогічних показників 2015 року.

"У жодному разі ми не применшуємо роль відповідального бізнесу, що здійснює свою зовнішньоекономічну діяльність винятково в межах правового поля. Важливо, що маючи програмне забезпечення, що покращується нашу роботу, ми забезпечуємо більш якісний контроль за достовірністю декларування тих СГД, котрі мають намір мінімізувати митні платежі", – підкреслив Віктор Кривіцький.

Нагадаємо, що вдосконалення системи АСАУР відбувається в рамках реформування української митниці, яке передбачає впровадження найкращого світового досвіду.

Надрукувати
мітки:
коментарів