Поділитись:

Підгайцівська сільська рада співпрацюватиме з Луцьком (фото)

Четвер, 08 грудня 2016, 18:43

Підгайцівська сільська рада виявила бажання співпрацювати з Луцьком.

Про це йшлося сьогодні під час позачергової сесії Підгайцівської сільської ради, – повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко зазначив, що про об'єднання двох громад поки не йдеться, а лише про співпрацю, з можливою перспективою подальшого об'єднання. Також на сесії скасували попереднє рішення Підгайцівської сільської ради щодо об'єднання Підгайцівської та Липинської сільських рад в об'єднану територіальну громаду.

Договір про співпрацю діятиме 4 роки, тобто до кінця 2020 року. Буде створена робоча група, до якої входитимуть представники з Луцька та Підгайцівської сільської ради, яка напрацьовуватиме напрямки подальшого співробітництва. Це рішення не позбавить ніяких повноважень, дві громади матимуть рівні права. Процедура передбачає, що проект рішення про співпрацю повинен пройти дві сесії: Луцької міської ради та Підгайцівської сільської ради. У разі підтримання даного рішення депутатами, напрацьовуватиметься договір, в якому будуть передбачені напрямки діяльності.

Сільський голова Юрій Семенюк зазначив, що на сьогодні гостро стоїть питання маршруту №30, який нещодавно припинив курсувати до Підгаєць, та Сергій Григоренко запевнив, що автобус відновить напрямок руху найближчим часом.

Жителі Підгайцівської сільської ради, до якої входять села Підгайці, Крупа, Струмівка, в разі співпраці з Луцьком матимуть значні переваги: це розвиток інфраструктури, діти зможуть ставати в чергу в ДНЗ на рівні з лучанами. Також є перспектива відкриття філії луцького ЦНАПу, де надаватимуться всі види послуг, також вирішуватимуться питання медицини. атомість місто цікавить перспектива будівництва окружної дороги навколо обласного центру та можливість будівництва комерційних і житлових об'єктів.

Питання було підтримано одноголосно. Надалі проект рішення про співпрацю мають затвердити на сесіях Луцької міської ради та Підгайцівської сільської ради.

Надрукувати
мітки:
коментарів