Поділитись:

Apple анонсувала функцію захисту iPhone від хакерів

П'ятниця, 08 липня 2022, 04:14
Apple анонсувала функцію захисту iPhone від хакерів

Компанія Apple представила функцію Lockdown Mode, яка призначена для захисту смартфонів політиків та громадських активістів від хакерських атак, які фінансуються державою.

Про це повідомляє ZN, посилаючись на CNBC.

Зазначається, що цей режим відключає кілька функцій на iPhone, що робить його менш вразливим для атак хакерів.

Зокрема, він вимикає багато функцій попереднього перегляду в iMessage, обмежує JavaScript в браузері Safari, запобігає установці нових профілів конфігурації, блокує провідні з'єднання, тим самим запобігаючи копіюванню даних пристрою, і відключає вхідні запити служб Apple, включаючи FaceTime.

Apple обіцяє виплатити два мільйони доларів фахівцям, які зможуть знайти вразливість у Lockdown Mode.

Нову функцію представили через кілька місяців після того, як стало відомо, що хакери, які спонсоруються державою, могли зламати iPhone останніх моделей за допомогою атак «нульового кліку», що поширюються через текстові повідомлення. Ці атаки можуть бути успішними, навіть якщо жертва не натискає на посилання.

Виробник iPhone стикається зі зростаючими закликами урядів вирішити цю проблему. У березні американські законодавці вимагали від Apple подробиць про атаки, у тому числі про те, чи може вона їх виявити, скільки з них було виявлено, а також коли і де вони сталися.

Метою більшості атак хакерів є отримання фінансової вигоди. Найчастіше вони спрямовані на отримання пароля від пристрою та іншої цінної інформації чи доступу до фінансових інструментів.

Але фінансовані державою хакери переслідують інші цілі. Вони використовують дорогі інструменти для того, щоб закріпитися в операційній системі iPhone, а потім керувати камерою та мікрофоном, а також викрадати історію переглядів та повідомлень.

Lockdown Mode призначений для обмеженої кількості користувачів, які вважають, що можуть бути атаковані спонсорованими державою хакерами і потребують надзвичайного рівня захисту. До них входять журналісти, правозахисники та бізнес-керівники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів