Поділитись:

Для лісової охорони Волині придбали нові мотоцикли (фото, відео)

Четвер, 07 липня 2022, 12:06

Для працівників волинської лісової охорони додатково закупили мотоцикли – загалом у держлісгоспах області уже понад 100 одиниць двоколісного транспорту.

Про це йдеться на сторінці Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства у Фейсбуці.

«Таке патрулювання особливо влітку є дуже ефективним. Мотоцикл – це доволі зручний в лісових умовах і збалансований вид транспорту. У порівнянні з автомобілем, має переваги в маневреності, у доволі високих показниках прохідності  в умовах лісового бездоріжжя. Або ж в умовах відсутності лісових доріг, пояснюють працівники лісової охорони», – йдеться в дописі.


Лісівники з досвідом пригадують, що раніше патрулювання проводили на велосипедах та конях. Багато ходили і пішки. Але зараз умови роботи завдяки техніці значно полегшилися.

«В умовах війни  безпека лісу надзвичайно важлива. Щоб лісові масиви Волині були під контролем та надійно захищені, лісівники всюди облаштували сучасні системи відеоспостереження та закупили обладнання, яке допомагає в роботі. Окрім того, зараз ризик виникнення пожеж на Волині є високим. А за допомогою камер можна відстежити навіть найменше займання», – йдеться у дописі.

Чергують лісівники цілодобово.

«Завдяки  оновленням працювати стало легше, а локалізувати пожежу можна втричі швидше – в середньому за десять хвилин автомобіль лісової охорони прибуває на місце. Цього року також оновлені всі лісопожежні станції, закуплено засоби пожежогасіння, необхідний інвентар», – йдеться у дописі.

Крім того, з допомогою техніки зараз фіксуються всі порушення –  автомобілі лісової охорони оснащені переносними радіостанціями, лісівники - бодікамерами, у лісі розставляються фотопастки.

«Бодікамери використовуються при затриманні лісопорушників, усе знімається на відео. Таким чином формується доказова база. Через війну відвідувати ліси в Україні не можна. Але в окремих регіонах – не наближених до кордону з ворогом - цю заборону послабили. Місцеві мешканці вже збирають гриби та ягоди під пильним контролем лісової охорони», – йдеться у дописі.

Загалом на Волині в межах 1000 працівників державної лісової охорони, додатково діє 14 груп оперативного реагування – повністю укомплектовані.
Всі працівники лісової охорони зараз – у повній готовності, на цілодобовому патрулюванні. Бережуть не лише ліс від пожеж та незаконних рубок, а й загалом охороняють Волинь у зв’язку з воєнною ситуацією. У співпраці з поліцією, прикордонниками та органами оборони.

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, що на Волині невідомі особи порізали дуби. Лісова охорона та поліція встановили, що їх вивезли на Рівненщину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів