Поділитись:

У Луцьку оновлюють мурал з тризубом

Четвер, 07 липня 2022, 08:02
У Луцьку оновлюють мурал з тризубом

На проспекті Волі вуличний художник Андрій Присяжнюк оновлює патріотичний мурал із зображенням герба, який створив у 2015 році.

Як розповів стріт-артист, перемалювати роботу довелося через вигорання малюнку та реставрацію стіни будинку декілька років тому, – інформує Суспільне. 

У Луцьку оновлюють мурал з тризубом

Зі слів лучанина, погодження на творчий вигляд фасаду п'ятиповерхового будинку автор отримав від міської ради. Частину коштів на проєкт, зі слів вуличного художника, вдалося залучити з міського бюджету, решта коштів – фінансова ініціатива посередника із Києва.

«Після реставрації люди, які це робили, втрутилися у роботу і деякі елементи поправили на свій розсуд, що псувало авторство роботи. Минулого року я мав цю роботу перемалювати, але оскільки не склалося щось по риштуванню, то це перенеслося на зараз», – говорить художник.

Попри те, що реставрація малюнка розпочалася тиждень тому, процес пригальмовують невідповідні риштування і обмеження, зазначив Андрій Присяжнюк, зумовлені комендантською годиною.

Перед початком роботи лучанин зробив за допомогою проектора розмітку, за якою розпочав роботу над оновленням муралу. Усю роботу стріт-артист виконує самотужки.

Митець має колекцію авторських зображень герба. Один тризуб не перший рік прикрашає фасад будинку, інші його ілюстрації надруковані на лімітованій серії плакатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів