Поділитись:

Стало відомо, хто на росії розбирає рейки і палить військомати

Середа, 06 липня 2022, 18:33

Відповідальність за сходження вагонів з рейок і підпал військкоматів нп росії взяли на себе підпільні групи анархістів, які виступають проти вторгнення в Україну. Станом на квітень на росії діяло від 20 до 40 осередків руху.

Про це пише ТСН з посиланням на The Insider.

Від кінця лютого на росії сталося як мінімум 23 атаки на військкомати, з них 20 — безпосередньо підпали. Торік аналогічних інцидентів не було. В основному використовувалися пляшки із запальною сумішшю.

«Ці підпали не були якоюсь єдиною скоординованою кампанією, за ними стояли найрізноманітніші групи, від лівих анархістів і проукраїнських активістів до ультраправих груп. Замовчати факти підпалів владі було досить складно, тому що партизани самі активно вивішують відео про це в соцмережах», – повідомляє видання.

Інший фронт партизанської боротьби – рейкова війна. За офіційною статистикою видно, що кількість залізничних аварій від початку війни різко зросла. The Insider підрахував, що тільки за інформацією ЗМІ, від березня до червня 2022 року на росії зійшли з рейок 63 товарні потяги. Це майже в півтора раза більше, ніж за той же період минулого року. За даними видання, диверсії на залізниці влаштовували представники «Бойової організації анархо-комуністів» (БОАК).

Анархісти стверджують, що у них є своя розроблена методика, що дозволяє запобігти аварії пасажирського поїзда, так що мирні громадяни від їхніх дій не постраждають. Як пише The Insider, анархістський партизанський рух в рф поки децентралізований, але це робить його учасників мобільнішими і невловимими в умовах репресій.

Нагадаємо, що двоє невідомих кинули пляшку із запалювальною сумішшю в будівлю військкомату в російському Владивостоку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів