Поділитись:

Рішення про видачу дозволів військовозобов'язаним скасовують та відправляють на доопрацювання (відео)

Середа, 06 липня 2022, 15:37
Рішення про видачу дозволів військовозобов'язаним скасовують та відправляють на доопрацювання (відео)

Скандальне рішення про видачу дозволів на виїзд військовозобов'язаним скасовують та відправляють на доопрацювання.

Про це на фейсбук-сторінці Генштабу ЗСУ повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Сьогодні, 6 липня під час засідання Ставки Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України розглядалося питання, яке набуло широкого суспільного резонансу, – про Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, на виїзд за межі місця проживання з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час.

«Підкреслюю, цей документ від початку стосувався винятково внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобовʼязань, обмежень прав і свобод громадян України», – додав Залужний.

Таким чином, із метою недопущення подальших маніпуляцій довкола питання дозволів на виїзд за межі області для військовозобов'язаних, прийнято рішення про скасування дії Порядку з відправленням на доопрацювання.

Зазначається, що оновлений документ буде розроблено на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану, позаяк наявна законодавча база не враховує реалій сьогодення та не забезпечує ефективних мобілізаційних механізмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів