Поділитись:

У Луцьку половину грошей за зрізання дерев спрямують на відновлення зелених насаджень

Четвер, 08 грудня 2016, 15:45
У Луцьку  половину грошей за зрізання дерев спрямують на відновлення зелених насаджень

В різних районах міста по-різному платитимуть за зрізані зелені насадження.

Начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда представив проект рішення виконавчого комітету міської ради "Про затвердження показників для визначення відновної вартості зелених насаджень на території міста Луцька". Про це йшлося під час засідання міськвиконкому 8 грудня.

Відповідно до розробленої методики для населених пунктів з чисельністю населення 100 – 250 тисяч осіб, центральна зона містобудівної цінності встановлюється на відстані 1,5 км від міського центру, середня зона 1,5 – 2,5 км, периферійна – більше 2,5 км.

І – центральна зона (в північній частині обмежена вул. Ківерцівською; зі сходу – вул. Карпенка-Карого і об'їзною дорогою через с. Рованці до р.Стир; на півдні – р.Стир від об'їзної дороги через с. Рованці до моста на вул. Ковельській; на заході – вул. Набережною).

ІІ – середня зона (в північній частині обмежена вулицями Ківерцівською та Гордіюк; зі сходу – проспектом Відродження, вул. Електроапаратною; на півдні – вул. Дубнівською від перехрестя з вул. Карпенка-Карого до залізничного переїзду; на заході – вул. Карпенка-Карого).

ІІІ – периферійна зона (в північній частині від вулиць Ківерцівської та Гордіюк до межі міста; на сході – від проспекту Відродження та вул. Електроапаратної до межі міста; на південному сході – вул. Дубнівська (від перехрестя з вул. Карпенка-Карого до залізничного переїзду) до межі міста; на південному заході – р.Стир та вул. Набережна до межі міста.

Як зазначив Анатолій Гламазда, відновна вартість дерев та кущів складається із вартості їх створення та утримання за попередні роки.

Методики, розрахунок вартості утримання дерев та кущів протягом року здійснюється на нормативній основі, відповідно до економічно обґрунтованих планових витрат, а також на підставі державних і галузевих нормативів.

Затвердження показників для визначення відновної вартості зелених насаджень на території міста Луцька дадуть додаткові надходження до міського бюджету, кошти яких будуть використані для створення та утримання зелених насаджень. Для прикладу, відновна вартість одного дерева каштана віком 40 років в хорошому стані в розрізі зон містобудівної цінності міста складе:

Центральна, Середня, Перифирійна

- до затвердження показників (грн): 396,52, 396,52, 396,52

- після затвердження показників (грн): 4118,40, 3556,80, 3182,40

Член виконкому Роман Романюк спитав, чи можливо людей, які садять дерева та кущі, якось символічно стимулювати до цього ще й грішми. Натомість Анатолій Гламазда сказав, що такої практики у них не було

Депутат Луцькради Сергій Була запропонував 50 % отриманих коштів за зрізання дерев спрямовувати на відновлення зелених насаджень. Виконком підтримав цю пропозицію.

Надрукувати
мітки:
коментарів