Поділитись:

В Міноборони розповіли, коли мобілізовуватимуть жінок в Україні (відео)

Вівторок, 05 липня 2022, 22:20
В Міноборони розповіли, коли мобілізовуватимуть жінок в Україні (відео)

Міністерство оборони України заперечує інформацію про нібито плани примусової мобілізації жінок й обмеження для них щодо перетину кордону. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр стверджує, що це лише фейк, який поширюють росіяни.

За її словами, у ЗСУ на сьогодні немає потреби для мобілізації жінок. Також немає обмежень щодо виїзду за кордон.

«Наприклад, жінки-медики, які на сьогодні й так військовозобов'язані, також можуть без обмежень перетинати кордон. Що стосуєтся усіх інших жінок, то їхнє життя ніяк не зміниться після 1 жовтиня. Але з точки зору динаміки і розвитку війни, звісно, що не може бути ніяких прогнозів», – наголошує Ганна Маляр.

Вона зазначає, що з 2014 року жодна жінка примусово не була мобілізована.

«У ЗСУ зараз багато жінок. І з-поміж інших країн, які є членами НАТО, хоча ми не є членами, ми маємо один з найвищих показників по кількості жінок у ЗСУ. Але це їхній вибір. І вони служать добровільно», – розповіда Маляр.

Проте не можна гарантувати, що мобілізація жінок не відбудеться взагалі. Заступниця міністра оборони наголошує, що йдеться лише про стан справ на сьогодні.

«З могу боку некоректно і непрофесійно давати якісь гарантії на завтра, тому що ніхто не знає, як буде розвиватися війна. Тому що війна – це динамічний процес. Президент видає указ, яке це було 24 лютого, а потім Геннштаб створює певну директиву, в якій зазначаються вже всі нюанси. І в тому числі, які категорії осіб можуть перетинати кордон за певних умов. Станом на зараз у цих директивах про жінок нічого не йдеться. Але хочу додати, що навіть якщо переглянути ці обліково-військові спеціальності, які там є, то там зовсім не йдеться про те, що це буде передова, наприклад. Проте може виникнути ситуація, що на певних спеціальностях може виникнути потреба у залученні жінок. Мають бути варіанти на різний розвиток подій. Проте це не означає, що такий розвиток обов'язково буде», – стверджує Ганна Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 лютого 2024
26 січня 2024
18 січня 2024
03 грудня 2023
14 вересня 2023
01 вересня 2023
04 серпня 2023
29 червня 2023
24 червня 2023