Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 03 липня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: підсумки тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про хвороби, з якими не беруть в армію

В умовах загальної мобілізації українцям назвали список хвороб, з якими їх не призиватимуть до лав армії.

Чинне законодавство передбачає низку хвороб, за наявності яких військовозобов'язаних чоловіків можуть тимчасово не взяти в армію або взагалі не мобілізувати.

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Про смерть, чоловіка на пункті пропуску «Зосін-Устилуг»

На пропускному пункті «Зосін-Устилуг» – складна ситуація. 

До редакції телеканалу «Конкурент TV» знову звернулися водії, які намагаються перетнути кордон та потрапити в Україну.

Зі слів Андрія, дружина якого перебуває зараз на кордоні, митники вимагають від людей, які не встигли в’їхати до скасування «нульового» розмитнення, підписати папери про відмову від розмитнення. Люди розгублені та не розуміють, що їм робити далі. 

«Начальник митниці просить підписати... відмову від «нульового» розмитнення. Тобто, не відомо, буде вона чи не буде, а начальник митниці шантажує і змушує підписати. Мало того, автомобілі ставляться на штраф-майданчик, забираються ключі, забирається техпаспорт на автомобіль. Тут беззаконня повне. Зі сторони Польщі в колоні померла сьогодні жінка. Про це теж ніхто не скаже, ні один митник», – розповідає Андрій.

Разом з тим польські ЗМІ повідомляють про смерть чоловіка 67-річного чоловіка.

«На жаль, ймовірно висока температура стала причиною смерті 67-річного чоловіка, який стояв в одній із черг. Інцидент стався у п'ятницю, 24 червня. Розслідування веде обласна прокуратура в Любачові», – зазначають польські ЗМІ.

Про ліцеїстів та гучне святкування

Під Луцьком випускники волинського військового ліцею влаштували гучний випускний – алкоголь, музика та непристойні танці.  

Відео зі святкування виклали 30 червня у мережу під назвою «Курсанти одного із місцевих військових вишів», проте наразі його вже встигли видалити. Випускний підлітки влаштували в орендованому будинку у Богушівці, що неподалік Луцька. Гучна музика та багато алкоголю. Минуло кілька годин, і чимало людей у коментарях підтвердили, що це дійсно випускники військового ліцею.

Серед коментаторів знайшлися й учасники дійства.

Про бійку на волинському кордоні

На волинському кордоні з Польщею почубилися два водії.

Інцидент стався на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ». За словами свідків, водій, який віз автівки, вирішив схитрувати та порушити чергу, об'їхавши її не проїжджою частиною дороги для того, щоб швидше перетнути кордон.

Водії, які стали свідками цього вчинку, зупинили нахабу та зірвали з вантажівки номерні знаки, за що отримали від нього в обличчя.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів