Слідчий, митник і фіскал: судитимуть волинських правоохоронців-хабарників

Четвер, 08 грудня 2016, 11:42

Начальник відділу прокуратури Волині Євген Мотринець

Прокуратура Волинської області скерувала до суду обвинувальні акти з ознаками корупції щодо трьох правоохоронців, зокрема слідчого поліції, а також працівників фіскальної служби та митниці.

Про це повідомив начальник відділу прокуратури Волині Євген Мотринець на брифінгу 8 грудня.

"В листопаді 2016 року прокуратура завершила досудове розслідування і скерувала до суду 3 обвинувальні акти у трьох кримінальних провадження з ознаками корупції за статтею 368 Кримінального кодексу України про одержання неправомірної вигоди", – зазначив він.

Як розповів працівник прокуратури, слідчий поліції вимагав та одержав 200 доларів хабара.

7,5 тисяч гривень незаконно отримав оперуповноважений державної фіскальної служби у Волинській області. Він упродовж трьох місяців вимагав ці кошти за нестворення перешкод у здійсненні підприємницької діяльності.

120 доларів хабара отримав також працівник митниці. За цю "винагороду" він обіцяв не створювати штучні перешкоди при перетині українського кордону.

Зі слів Євгена Мотринця, порушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років без альтернативи іншого покарання.

Як додав начальник відділу, цьогоріч слідчі прокуратури скерували до суду 29 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях, 14 з них з ознаками корупції.

"До суду скеровані обвинувальні акти у кримінальних провадженнях щодо 1 працівника прокуратури, 4 митників, 4 працівників нацполіції, фіскалів і 1 щодо працівника контролюючого органу", – зазначив він.