Поділитись:

Королева Єлизавета II передає частину повноважень принцу Чарльзу

Понеділок, 04 липня 2022, 02:51
Королева Єлизавета II передає частину повноважень принцу Чарльзу

Британська королева Єлизавета II, яка править вже 70 років, розпочала процес передачі частини своїх повноважень спадкоємцю престолу принцу Чарльзу.

Про це повідомляє Daily Mail.

Букінгемський палац скоротив деякі з обов'язків, які 96-річна королева "має виконувати". 73-річний принц Уельський готовий взяти на себе деякі з найбільш відповідальних офіційних обов'язків, а такі заходи як державне відкриття парламенту були скасовані.

За даними британського таблоїда, вперше за останні 10 років у річному звіті Палацу відредагували або змінили обов'язки королеви. Водночас джерело в палаці сказало, що це не "різка" зміна, а невелике після ювілейне оновлення.

 

Поки що королева залишається главою держави, але з'являтиметься лише "там, де це доречно чи необхідно". Йдеться про відкриття парламенту, призначення прем'єр-міністра, нанесення та прийняття державних візитів.

Як пише видання, ці конкретні обов'язки були змінені більш пом'якшеними формулюваннями. Вони передбачають роль королеви у низці парламентських і дипломатичних обов'язків і лише прийомі глав держав.

"Конкретні заходи в Sovereign Grant Report були замінені на більш загальну роль Єлизавети щодо натхнення "єдності та національної ідентичності", – йдеться у повідомленні.

Видання повідомляє, що із шести ключових подій королівського календаря офіційне відкриття парламенту було видалено, а чотири з п'яти інших цього року очолить принц Уельський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Надрукувати
мітки:
коментарів