Поділитись:

У Дніпрі волонтер торгував гуманітарними бронежилетами (фото)

П'ятниця, 01 липня 2022, 13:33

У Дніпрі поліція затримала волонтера, який вирішив заробити на продажі бронежилетів, які безплатно передали благодійному фонду для подальшої передачі в ЗСУ.

Про це у п'ятницю, 1 липня, повідомили на фейсбук-сторінці Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Викрили схему незаконного продажу військового спорядження, яке завезли з Республіки Польща як гуманітарну допомогу, оперативники управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області, слідчі слідчого управління обласної поліції спільно з СБУ.

Як встановили правоохоронці, захисна амуніція – бронежилети 4-го класу захисту іноземного виробництва – під виглядом гуманітарної допомоги були безоплатно передані благодійному фонду. Надалі бронежилети повинні були передати військовослужбовцям ЗСУ. Однак один з волонтерів фонду вирішив заробити та почав підшукувати канали збуту. За продаж 16 бронежилетів планував отримати 520 тисяч гривень. Але злочинним намірам фігуранта завдали поліцейські, провівши спецоперацію для його викриття.

У четвер, 30 червня, оперативники та слідчі затримали волонтера-бізнесмена під час спроби продати партію гуманітарної військової амуніції. В автомобілі затриманого виявили 16 бронежилетів та 520 тисяч гривень «виторгу».

Крім того, за місцем мешкання зловмисника поліцейські знайшли документи, які підтверджують отримання бронежилетів як гуманітарної допомоги.

Наразі мешканець Дніпра затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру  ч. 3 ст. 201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури готують клопотання до суду щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За скоєне може загрожувати від п’яти до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо: 27 червня у Житомирі правоохоронці затримали голову благодійного фонду після продажу ним засобів індивідуального захисту для військових вартістю близько 236 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів