Поділитись:

Укрпошта змінює графік роботи і підвищує тарифи

П'ятниця, 01 липня 2022, 09:05

Від сьогодні Укрпошта повернулася до довоєнного графіку роботи у більшості областей України. Виняток – тимчасово окуповані території Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей, де робота здійснюється в індивідуальному порядку.

У деяких звільнених містах, де наразі населення повернулося лише частково, відділення Укрпошти працюють за скороченим графіком, – пишуть Українські Національні Новини. 

Як зазначили в пресслужбі, Укрпошта буде приймати та доставляти крупногабаритні посилки: велосипеди, автомобільні бампери, пуфи та інше в усіх обласних центрах, а також в містах: Кременчук, Краматорськ, Кривий Ріг, у виділених відділеннях для таких відправлень.

Крупногабаритним вважається відправлення фактичною вагою до 30 кг, довжиною найбільшої сторони від 0,7 м до 2 м, та сумою всіх сторін (висота + довжина + ширина) – до 3,5 м.

Також впроваджено зміни і для відправлень вагою понад 30 кг. Максимальна маса такого відправлення збільшується до 600 кг.

Крім цього, з 1 липня тарифи на послуги «Укрпошта Стандарт» зростуть в межах України в середньому на 14% та в межах області – на 13%. Для прикладу, відправлення вагою до 1 кг в межах України, яке раніше коштувало 31 грн, після перегляду тарифів буде коштувати 35 грн, а доставка посилки вагою до 15 кг – 75 грн порівняно з 65 грн.

Відправлення «Укрпошта Експрес» подорожчає на 14% в межах області та 16% в межах України. Якщо раніше посилка до 1 кг по Україні коштувала 39 грн, то від сьогодні коштуватиме 45 грн.

На 14% зросте вартість послуги «Документи».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів