Поділитись:

Росія може відновити наступи на Бахмут і Слов’янськ, – американські аналітики

П'ятниця, 01 липня 2022, 08:03
Росія може відновити наступи на Бахмут і Слов’янськ, – американські аналітики

Військові експерти припускають, що російські загарбники можуть відновити наступальні операції на міста Бахмут і Слов’янськ.

Про це пише Українська правда з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW)

30 червня російські війська відступили з острова Зміїний після ракетно-артилерійського удару України. Поразка росії на острові Зміїний трохи зменшить тиск на українське узбережжя через усунення з острова російської ППО та протикорабельних ракетних систем.

Однак сам відступ не припинить морську блокаду, оскільки російські війська мають доступ до наземних протикорабельних систем у Криму та на заході Херсонської області, які все ще можуть націлюватися на українські вантажі, а також на решту кораблів.

Ключові висновки аналітиків ISW:

  • Російські війська досягли незначних успіхів у наступах на Лисичанський нафтопереробний завод та навколо Лисичанська.
  • Окупанти продовжували наступальні дії на південь і схід від Бахмута та на північ від Слов'янська.
  • Загарбники продовжували спроби відновити контроль над населеними пунктами на північ від Харкова.
  • Українські контрнаступи продовжують змушувати російські війська на Південному напрямку віддавати перевагу оборонним операціям.
  • Російська окупаційна влада вжила заходів для забезпечення подальшої економічної та фінансової інтеграції окупованих територій у російську систему.

Аналітики припускають, що обмежені успіхи навколо Бахмуту вказують на те, що російські війська можуть незабаром спробувати створити умови для наступальної операції на сам Бахмут, хоча вони, ймовірно, у короткостроковій перспективі більше зосереджені на перекритті та контролі ліній зв’язку, що виходять з Бахмуту.

ISW також оцінює обстріли росіян територій біля Слов’янська і самого міста як такі, що створюють умови для подальшого наступу на Слов’янськ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів