Поділитись:

Щеплення від правця: на Волині критична ситуація

Четвер, 30 червня 2022, 20:44
Щеплення від правця: на Волині критична ситуація

На Волині критична ситуація щодо імунізації дорослих від правця.

Про це повідомила головна державна санітарна лікарка Волині Наталія Янко 29 червня на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, інформує пресслужба Волинської ОВА.

Наталія Янко розповіла, що в області в умовах пандемії COVID-19 захворюваність керованими інфекціями знизилася та відповідає загальнодержавній тенденції. Проте, зберігаються ризики виникнення та поширення інфекції. Впродовж останніх двох років реєструвалися поодинокі випадки кашлюка, правця, епідемічного паротиту.

За 5 місяців 2022 року показники охоплення профілактичними щепленнями населення області відповідають загальнодержавним. Однак, необхідного нормативного рівня (42%) не досягнуто по жодній з позицій.

«Критична ситуація стосується щеплень проти дифтерії та правця серед дорослого населення – показник вакцинації у 2020 та 2021 роках не перевищив 40%, при рекомендованому 95%.  Цього року на Волині щеплено лише 20% дорослих від запланованих. В умовах воєнного стану, коли ризик поранень дуже високий, а належна обробка рани не завжди можлива,  загроза захворіти на правець  зростає навіть при незначних травмах. Летальність від нього сягає 70%», – зазначила Наталія Янко.

Також лікарка наголосила, що особливу увагу слід приділити вакцинації призовників. А саме при проведенні медичних оглядів звертати увагу наявність в них профілактичних щеплень проти дифтерії й правця та при необхідності скеровувати на отримання необхідної вакцинації.

Окрім щеплень від 10 захворювань, передбачених Національним календарем, проводиться вакцинація від інших інфекційних захворювань, зокрема проти COVID-19.

За цей період найефективніша робота пунктів щеплень спостерігається у Києві, Волинській і Тернопільській областях.

Всього на Волині вакциновано близько 45%  від загальної чисельності дорослого населення (352. тис 208 осіб). Імунізацію проти COVID-19 проводять, як для декларантів, так і для  внутрішньо-переміщених осіб.

Слід зазначити, що в області отримали вакцинацію згідно з Національним календарем понад 700 переселенців, понад 500 – проти COVID-19.

Нагадаємо, що правдиві й повчальні історії про вакцинацію зібрала регіональний координатор з комунікацій Комунікаційного центру вакцинації від ковід-19 при МОЗ Олена Кузьмич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів