Поділитись:

Уряд передбачив дотації на вирощування страусів та равликів

Середа, 07 грудня 2016, 18:51

У наступному році в Україні з'явиться бюджетна дотація виробникам агропродукції, зокрема на вирощування страусів та равликів.

Про це пише у Facebook гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Кабінет Міністрів, шукаючи варіанти для стримування росту цін на продукти харчування після експерименту з вільним регулюванням на соціальні продукти харчування розробив бюджетну дотацію для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції.

Верховна Рада планує розглянути та прийняти бюджет на 2017 рік, у якому буде передбачено 4 млрд грн на дотацію виробникам агропродукції. Вона буде розподілятись кожного місяця по 333 млн грн. На виробництво м'яса птиці та яєць передбачили не більше 50% від розміру дотації кожного місяця.

"Дотації передбачені на такі види продукції: капуста, шпинат, цвітна капуста та броколі, огірки, баклажани, помідори, кавуни та дині, кабачки, морква, часник, картопля, цибуля, гриби, цукровий буряк, виноград для виробництва вина, яблука, абрикоси, вишні, черешні, груші, сливи, персики, чорниці і смородина, молоко, м'ясо великої рогатої худоби, свиней, курей, індиків, качок, страусів, равликів та мед", – йдеться у дописі.

Відповідні зміни вносяться до Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України", Податковий кодекс України, Бюджетного кодексу України, проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік", поданий до ІІ читання.

Надрукувати
мітки:
коментарів