Поділитись:

У луцьких школах облаштовують укриття, щоб діти вчились офлайн: якими вони будуть (відео)

Четвер, 30 червня 2022, 12:50
У луцьких школах облаштовують укриття, щоб діти вчились офлайн: якими вони будуть (відео)

Війна змінила усе. Якщо раніше влітку у шкільних класах робили косметичний ремонт, то тепер усі зусилля в навчальних закладах спрямовані на облаштування укриттів. Такі вимоги нині встановленні Міністерством освіти задля того, аби школярі у вересні змогли навчатись не дистанційно, а офлайн. Нині в одній зі шкіл Луцька вже активно тривають такі роботи.

Їх бачили й журналісти телеканалу «Конкурент TV».

У луцьких школах розпочали підготовку до навчального року – роботи чимало, бо діти хочуть вчитися офлайн. Щоб в них була така можливість, освітньому закладу необхідно мати облаштоване укриття на випадок повітряної тривоги. Й нині в одній зі шкіл міста вже активно тривають ремонтні роботи.  

Як розповідає директор, у найбільшій залі підвалу планують облаштувати велику класну кімнату. Обставлять приміщення лавками та партами, а на стінах повісять дошку та проєктор, аби, у випадку затяжної тривоги, діти могли продовжити навчання в комфортних умовах.

Начальник управління освіти міськради Віталій Бондар розповів, що допомагає школам привести укриття в навчальних закладах до відповідного стану і міська влада.

Зі слів Віталія Бондаря, з 38 навчальних закладів у громаді мають захисні споруди потрібного типу лише 29. Решта ж мають напівпідвальні приміщення, однак повноцінні укриття знаходяться неподалік школи.

Тож нині робота кипить, а школярі щиро вірять, що війна закінчиться вже найближчим часом і вчитися вони зможуть не в підвалах і укриттях, а у своїх класах.

Деталі – у сюжеті.

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому Криму складають списки вчителів, яких можуть відправити працювати на інші захоплені росіянами території України. Зокрема, до Херсонської та Запорізької областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів