Немає там ніякого теракту, – путін про ракетний удар по ТЦ Кременчука

Четвер, 30 червня 2022, 09:50

Російський президент володимир путін заявив, що не вважає терактом влучення російської ракети до ТЦ «Амстор», де загинули понад 20 людей, десятки поранених і безвісти зниклих.

Про це повідомляє Українська правда, посилаючись на російські ЗМІ. 

Зі слів путіна, армія рф не стріляє по цивільних об'єктах, а їхня «високоточна зброя» досягає цілей.

«Немає там ніякого теракту. Я знаю, і ми багато разів це говорили, показували це, з безпілотників видно, коли розміщують зброю, комплекси РСЗВ, артилерію, важку техніку загалом у житлових кварталах, ще десь. Просто так «по полях» у нас ніхто не стріляє.

Як правило, це робиться в результаті розвіданих цілей. Впевнений, що у цьому випадку все те ж саме. Ну ховають техніку, особливо західну, у всякі ангари, ринки, заводи, в цехах, де техніку ремонтують, упорядковують.

По жодних цивільних об'єктах російська армія ударів не завдає. Нема потреби. У нас є всі можливості для того, щоб визначити, що де знаходиться, – і за наявності сучасної високоточної зброї великої дальності досягати цих цілей», – заявив він.

Нагадаємо: 27 червня окупанти вдарили ракетами по торговельному центру в Кременчуці на Полтавщині, де було понад тисячу цивільних. Загинули щонайменше 20 людей, 59 осіб отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: