Поділитись:

Як не стати жертвою спеки? Поради від лікаря та лучан (відео)

Середа, 29 червня 2022, 20:44
Як не стати жертвою спеки? Поради від лікаря та лучан (відео)

Волинь накрила аномальна спека. 28 червня стовпчики термометрів показували до 32 градусів за цельсієм, а сьогодні, 29 червня, спека ще більша – плюс 36 градусів. Деякі люди переносять таку температуру нормально, інші ж страждають – не можна ні працювати, ні заснути. То ж як врятуватися від спеки? 

Жкрналісти Конкурент TV зібрали для вас поради лікаря та лучан. Бо ж самі лучани нині рятуються від палючого сонця у воді, біля фонтанів та прохолодними напоями.

«У квартирах задушливо, потрібно якось максимально прикривати вікна. а найліпше – виїхати з Луцька десь до води», – радить лучанка Ірина.

Якщо не дотримуватися правил при такій спеці, то можна отримати не тільки сонячний удар, але й інші проблеми для здоров'я. Сімейна лікарка Вікторія Мельничук розповідає, що краще пити більше звичайної води, уникати походеньок під сонцем вдень та не бавитися із морозивом. Також варто носити легкий та білий одяг, вживати легку їжу та довго не перебувати під кондиціонером. Різкий перепад температур може викликати погане самопочуття та застуду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 
  •  
Надрукувати
мітки:
коментарів