Поділитись:

Ціни на пальне в Україні незабаром знизяться – експерти

Четвер, 30 червня 2022, 07:01
В Україні через зростання обсягів імпорту пального незабаром знизяться ціни на нього, прогнозують експерти, опитані Forbes.ua, зазначають Investory News.

За даними аналітика Upeco Олександра Сіренка, якщо порівняти з травнем поставки дизелю зросли на 70%, бензину – на 40-45%. Як пояснює власник мережі АЗС Prime Дмитро Льоушкін, деякі компанії придбали цистерни для перевезення пального, зросла кількість його постачальників.

Перевезення пального стало дуже прибутковим бізнесом, тому що уряд зняв держрегулювання”, – каже він.

Також в Україні закінчилась посівна, що скоротило попит на пальне.

Ринок нарешті заспокоївся”, – каже PR-директор компанії Socar Олена Осипчук.

Сіренко констатує, що наявного на ринку ресурсу вже достатньо, щоб з’явилась конкуренція за споживача, а це зниження цін. Як відомо, у кінці червня оптові ціни впали до 50 грн/л та 47-48 грн/л на дизель та бензин відповідно, згідно з даними Upeco. Таким чином, вперше за майже три місяці оптові ціни впали нижче роздрібних. Тепер продавати пальне у роздріб стало вигідно, тому пропозиція на заправках буде зростати, а ціни — знижуватись.

За прогнозом Льоушкіна, найближчими днями роздрібні ціни на бензин знизяться на одну-дві гривні, він коштуватиме до 50 грн за літр. Дизель, додає він, може подешевшати до 55-56 грн, якщо не буде суттєвих змін.

Нижче ціни не впадуть через дорогу логістику”, – пояснив Льоушкін.

Щодо можливості нового дефіциту пального експерти кажуть, що зараз прогнозувати його важко, оскільки ситуація постійно змінюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів