Поділитись:

У «військкоматі» вибачалися: тернопільській вчительці на вулиці вручили повістку (відео)

Середа, 29 червня 2022, 18:42
У «військкоматі» вибачалися: тернопільській вчительці на вулиці вручили повістку (відео)

У Тернополі вчительці історії Вікторії, яка перебувала на вулиці о 23.05, коли вже розпочалася комендантська година, вручили повістку.

Про це повідомляє видання 20 хвилин.

Замість профілактичної бесіди чи штрафу жінка отримала від патруля повістку до військкомату. Як стверджує Вікторія, чоловіки були у військовій формі. А документ, який їй вручили, був з печаткою та за підписом начальника Тернопільського об’єднаного міського центру комплектування та соціальної підтримки.

Вікторія — вчителька історії за освітою, не є військовозобов’язаною. А її чоловік та батько, за її словами, вже захищають країну у складі ЗСУ.

Відповідно до повістки, 28 червня о 10:00 Вікторія прибула до військкомату.

«Я хвилювалася, але розуміла, що я порушила закон, бо була на вулиці у комендантську годину. Томі мусила прийти та показатися», — розповідає Вікторія.

За словами жінки, співробітники військкомату, які зазвичай приймають чоловіків, які туди з’являються за повістками, були шоковані, що до них прийшла жінка. Або, принаймні, так себе поводили.

«Переді мною вибачилися, кажуть, що не розуміють, як так вийшло. За їхніми словами, це не були військові, ніби то не були працівники військкомату, які вручали повістку. Попросили вибачення та сказали, що більше такого не повториться і відпустили. Більше я питань не задавала», — ділиться Вікторія.

Нагадаємо, що в умовах загальної мобілізації українцям назвали список хвороб, з якими їх не призиватимуть до лав армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів