Поділитись:

Болгарія висилає 70 російських дипломатів

Вівторок, 28 червня 2022, 20:09
Болгарія висилає 70 російських дипломатів

фото ілюстративне

Болгарія висилає 70 російських дипломатів, через їхній зв'язок з російськими спецслужбами.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Болгарії, пише Громадське.

28 червня заступниця міністра закордонних справ Болгарії Ірена Димитрова викликала пані-посла рф у Болгарії Елеонору Митрофанову та повідомила їй про скорочення російських представництв у країні «до меж, що не перевищують кількість представництв Болгарії в рф».

Так, росіяни можуть залишити до 23 дипломатичних і 25 адміністративно-технічних співробітників. Митрофановій вручили імена 70 співробітників представництв рф, які мають покинути Болгарію до опівночі 3 липня 2022 року.

У вербальній ноті послу рф також заявили, що болгарська сторона очікує, що росія тимчасово закриє своє генеральне консульство у місті Русе, а Болгарія тимчасово закриє консульство в Єкатеринбурзі.

У МЗС Болгарії зазначили, що мають дві підстави для свого рішення. По-перше, йдеться взаємність у межах Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

«З огляду на нинішній стан двосторонніх відносин, штат іноземних представництв має підтримуватися в розумних і нормальних межах», – зазначили у МЗС.

По-друге, рішення ухвалили через «несумісну з Віденською конвенцією» діяльність російських посадовців. Їх діяльність кваліфікували як загрозу національній безпеці країні.

Прем'єр-міністр Болгарії Кирило Петков, який нещодавно оголосив про свою відставку, розповів, що росія використовувала дипломатичну службу як прикриття, а самі дипломати були тісно пов'язані з російськими спецслужбами та працювали проти інтересів Болгарії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів