Поділитись:

Поїздки на велосипеді з користю: як організувати тренування*

Понеділок, 27 червня 2022, 14:10
Поїздки на велосипеді з користю: як організувати тренування*

Катання на велосипеді – це не просто модне захоплення. На ньому можна не тільки швидко дістатися до площі Ринок, Високого замку чи іншого місця у Львові. Поїздка на велосипеді – один з найбільш доступних способів влаштувати тренування. Такі фізичні навантаження сприяють підтримці себе у відмінній формі. Розглянемо, в чому полягає користь занять на велосипеді, а також рекомендації, які допоможуть організувати цей процес максимально ефективно.

Переваги тренувань

Навантаження на велосипеді характеризуються низкою плюсів. Вони допомагають:

  1. Спалювати калорії. Це найбільш енерговитратний вид аеробних вправ. За годину катання на велосипеді можна скинути близько 400 кКал.

  2. Зміцнити м'язи ніг та корпусу.

  3. Нормалізувати серцеві скорочення.

  4. Проводити вентиляцію легенів на чистому повітрі та позбавляти організм від шкідливих токсинів.

  5. Самостійно проводити регулювання фізичних навантажень. Для цього достатньо просто перемикати швидкості двоколісного транспорту.

  6. Отримати важливий для шкіри та усього організму вітамін D, який недоступний у закритих приміщеннях.

  7. Привести в рівновагу нервову систему. Це дозволить підвищити працездатність і концентрацію уваги. Завдяки заняттям можна позбавитися від безсоння і головного болю.

Велосипедні тренування переносяться легше за інші. Вони допомагають урізноманітнити не лише інтенсивність і час катань, але і маршрути, а також власні враження.

Поради для тренувань на велосипеді

Щоб цей процес проходив з ефектом для організму, необхідно дотримуватися нескладних рекомендацій. Варто приділити увагу таким аспектам:

  1. Вибір моделі. Для катань на рівних поверхнях варто вибрати міські велосипеди. Якщо в планах поїздки за місто, краще придивитися до гібриду, який проїде як по міських алеях, так і по пересіченій місцевості.

  2. Одяг і взуття. Вони мають бути максимально зручними. Рекомендується, щоб одяг був зшитий з якісних «дихаючих» матеріалів, які здатні виводити вологу, а також захищати від вітру і дощу. Взуття повинне добре фіксуватися на нозі та мати щільну підошву. Для невпевнених у своїх силах велосипедистів варто убезпечити себе, надівши наколінники, налокітники та рукавички на кистьові суглоби.

  3. Чергування інтенсивності. У початковий період займатися рекомендується 2-3 рази на тиждень. Остаточна адаптація організму до навантажень станеться за 6-7 тижнів занять. Після цього можна робити на тиждень не більше 4 тренувань. При цьому довжина маршрутів не повинна перевищувати 30–40 км. Для досягнення максимальної користі від поїздок рекомендується частіше міняти швидкість, чергуючи прискорення зі спокійним темпом.

Катання на велосипеді – не лише засіб для активного відпочинку, але й прекрасний тренажер. Вправи допоможуть забезпечити різноманітні навантаження для тіла і заощадити на абонементі до спортзалу.

Надрукувати
мітки:
коментарів