Поділитись:

Блокада Калінінграда: лукашенко каже, що Литва оголосила війну росії

Субота, 25 червня 2022, 20:47
Блокада Калінінграда: лукашенко каже, що Литва оголосила війну росії

Самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко на зустрічі з російським президентом володимиром путіним сказав, що блокада транзиту деяких товарів до Калінінґрада "схоже на оголошення війни".

Про це пише Українська правда з посиланням на  "РИА Новости".

"Нас дуже напружує та ситуація і та політика, яку проводять наші сусіди. Ви в загальних рисах знаєте: це керівництво Польщі й керівництво Литви. Політика (спрямована – УП) на конфронтацію.. І вам їх вистачає, особливо в Україні. Останнім часом найманців найбільше з Польщі. Я не розумію, навіщо їм потрібна ця конфронтація. Але ясно, що за спиною стоять і підштовхують тощо. Але політика огидна, поведінка – агресивна. Те саме з Литвою. Наростає потік інформації про їхніх замисле призупинити транзит із росії через Білорусь до Калінінґрада, ізолювати Калінінґрад. Ну слухайте, це суголосно з оголошенням війни! Це ж неприпустимо подібні речі в сучасних умовах", – сказав лукашенко.

Самопроголошений президент Білорусі додав, що він сподівається на жорстку і дзеркальну відповідь росії на ці "ворожі дії" Литви.

Путін запевнив, що росія надасть відповідне озброєння для білоруської армії, аби посилити так звану оборону "Союзної держави" на тлі агресивних дій  Заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів