Поділитись:

Могла стерти багатоповерхівку у попіл: У Харкові знешкодили потужну бомбу (фото, відео)

П'ятниця, 24 червня 2022, 10:21

У Харкові рятувальники знешкодили потужну некеровану бомбу ФАБ-500, яку окупанти скинули на дах житлового багатоквартирного будинку ще у березні. Бомба могла зруйнувати будинок вщент, але не вибухнула. 

Про це повідомляє ДСНС України у Фейсбуці.

«Сьогодні сапери Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та піротехніки ДСНС здійснили дуже ризиковану операцію по знешкодженню авіабомби ФАБ-500. Ще в березні бомба була скинута на Харків з російського літака,  влучила у дах житлової висотки на Північній Салтівці та застрягла на її технічному поверсі», – йдеться у дописі.

ФАБ-500 – надпотужна некерована фугасна бомба, яка несе 300 кілограмів вибухової речовини. Вона могла зруйнувати увесь будинок вщент, але не спрацювала.

«Тоді, у березні, піротехніки ДСНС дезактивували бомбу, викрутивши контактний підривник. Проте застосувати важку техніку, щоб дістати  її та знешкодити повністю,  було неможливо – тривали постійні обстріли», – зазначають рятувальники.

До проведення операції знешкодження бомби залучили спеціальний аварійно-рятувальний автомобіль, автонавантажувач, піротехнічний автомобіль, важкий автокран та близько десяти саперів та рятувальників.

Бомбу вивезли для подальшого знешкодження.

 

 

 

 

Нагадаємо, що у четвер, 23 червня, штурмовики Су-25 та бомбардувальники Су-24м завдали потужних авіаційних ударів по окупаційних військах та центрах логістики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів