Поділитись:

«Євробачення-2023» відбудеться не в Україні

Четвер, 23 червня 2022, 19:46

Європейська спілка телебачення і радіомовлення опублікувала фінальне рішення щодо проведення конкурсу «Євробачення-2023».

Таким чином, в EBU оголосили, що провести наступний конкурс в Україні неможливо.

Про це йдеться в офіційній заяві.

«EBU повністю розуміє розчарування, викликане оголошенням про те, що конкурс пісні "Євробачення 2023" не може бути проведений в Україні, країні-переможниці цього року. Рішення було продиктовано обов'язком EBU забезпечити виконання умов, що гарантують безпеку та безпеку всіх, хто працює та бере участь у заході, планування якого необхідно розпочати негайно в країні, яка приймає», – йдеться у повідомленні.

Організатори також додали, що зазвичай для роботи на конкурсі акредитовано щонайменше 10 000 осіб, зокрема знімальна група та журналісти, а сам захід відвідує ще близько 30 000 фанатів з усього світу. Втім, через війну в Україні делегації «неохоче їхатимуть на конкурс».

Крім того, у повідомленні зазначається, що на це рішення вплинуло те, що в Україні серйозний ризик повітряних нальотів/атак з літаків або атак з використанням безпілотників або ракет, які можуть призвести до значних жертв.

Також, Спілка звернулася до незалежних експертів з питань безпеки, які вказали, що контрзаходи, запропоновані для пом’якшення загроз, були недостатніми для міжнародного публічного заходу. А оцінка ризику події з масовими жертвами через війну «висока».

«EBU з жалем ухвалив рішення про перенесення заходу до іншої країни і продовжить обговорення питання про пошук потрібного місця для проведення "Євробачення" наступного року», – підсумували організатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів