Поділитись:

СБУ передала військовим вилучені в Луцьку «гуманітарні» автівки

Четвер, 23 червня 2022, 12:50
СБУ передала військовим вилучені в Луцьку «гуманітарні» автівки

Співробітники СБУ передали військовим автівки, вилучені в результаті викриття у Луцьку схеми махінацій з гуманітарною допомогою. 

Про це повідомила речниця Управління СБУ у Волинській області Іванна Поліщук.

Нещодавно СБУ викрила у Луцьку схему махінацій з гуманітарною допомогою. 

Правоохоронці встановили, що представник громадської організації налагодив механізм ввезення та продажу автомобілів. Зловмисник ввозив на територію України автомобілі під виглядом гуманітарної допомоги, а надалі автівки продавались за готівку. 

Оперативники зафіксували продаж трьох «гуманітарних» автомобілів на загальну суму понад 600 тис. грн. Зокрема, зловмисник продав карету швидкої допомоги за 12 тис. доларів США.

У межах кримінального провадження зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Також йому обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Правоохоронці вилучили автівки та передали їх військовим, які зараз виконують бойові завдання у Херсонській та Миколаївській областях.

Заходи з викриття проводились Управлінням СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Нагадаємо: СБУ на Волині заблокувала одразу дві схеми махінацій з гуманітарною допомогою. Одну зі схем співробітники СБУ викрили у Луцьку. У ній задіяна одна із громадських організацій Волині. Правоохоронці встановили, що організація ввозила автомобілі на територію України під виглядом гуманітарної допомоги, а надалі автівки продавались  за готівку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
04 квітня 2024
22 лютого 2024
11 лютого 2024
11:01
06 лютого 2024
06 січня 2024
29 грудня 2023
16 грудня 2023