Поділитись:

В Україні проведуть моніторинг цін на соціальні продукти

Вівторок, 06 грудня 2016, 13:54
В Україні проведуть моніторинг цін на соціальні продукти

Асоціація постачальників торговельних мереж буде здійснювати моніторинг цін на соціальні продукти, оскільки Держстат маніпулює цінами і не розповідає про реальний стан речей.

Про це написав генеральний директор української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко уFacebook.

Нагадаємо: 1 жовтня Кабмін скасував державне регулювання цін на соціальні продукти, а сьогодні у Держстаті просто "малюють прекрасну ситуацію".

Експерт процитував слова радника Міністра економічного розвитку і торгівлі Дмитра Романовича, який заявив, що "пілотний проект щодо скасування державного регулювання цін на продукти харчування, що діє в період з 1 жовтня 2016 року по 1 січня 2017 року, не призведе до підвищення вартості цієї продукції на українському ринку.

"Але оскільки виробники збільшили свій прибуток після скасування цінового регулювання, і ціни пішли вгору, то Кабінет Міністрів знайшов інший спосіб компенсувати виробникам їх прибуток, сподіваючись на стабілізацію вартості продуктів – надання бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників і стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції в розмірі 4 млрд грн на 2017 рік".

За період з 30 вересня (напередодні "пілотного" експерименту над громадянами України) до 30 листопада (два місяці урядового експерименту) значно піднялися ціни майже на всі "соціальні" продукти харчування: на молоко ціни зросли на 12,1 %; на яйця ціни підскочили на 31,4 % за даними Держстата, а реально – на 55%; на сало ціни підскочили на 6,2 %; на цукор ціни зросли на 8,8%; на гречану крупу ціни піднялися на 2,3%.

І тільки на овочі в цьому році знизились ціни.

Надрукувати
мітки:
коментарів