Поділитись:

Стратили після тортур: як окупанти вбили відомого журналіста Макса Левіна

Середа, 22 червня 2022, 15:00
Стратили після тортур: як окупанти вбили відомого журналіста Макса Левіна

Ексклюзивне розслідування RSF щодо смерті Макса Левіна свідчить, що українського журналіста та фоторепортера стратили російські військові після допитів та тортур.

Про це пише Перший, з посиланням на опублікований звіт під назвою «Як російські війська стратили українського журналіста Макса Левіна».

На основі інформації та доказів, які вони зібрали, слідчі RSF змогли відновити те, що сталося.

У звіті міститься інформація та докази, які вказують на те, що Левіна та його друга стратили російські солдати в лісі під Києвом 13 березня, можливо, після допитів і навіть тортур. Саме в лісі поблизу села Мощун 1 квітня знайшли тіла Левіна та його друга, солдата Олексія Чернишова. Двоє чоловіків були вбиті 13 березня.

У звіті наголошують, що 10 березня Левін втратив свій безпілотник у лісі поблизу Мощуна, намагаючись отримати кадри військового вторгнення росії в цей район. Коли через три дні він повернувся, росіяни вже займали частину лісу. Місцевість була ворожа, але Левін був сповнений рішучості за будь-яку ціну повернути свій безпілотник, тому що він був переконаний, що останні знімки, які він зробив, дуже важливі. Йому це не вдалося.

У супроводі співробітників сил безпеки RSF вдалося визначити місце злочину. Обвуглений «Форд Маверік» Левіна все ще був там. На місці події RSF знайшли кілька куль, а також документи, що посвідчують особу Чернишова, військовослужбовця, який перебував з Левіним.

Встановили 14 кульових влучень в автомобіль журналіста. Кілька предметів із можливими слідами ДНК, які свідчать про присутність російських солдатів дуже близько від місця вбивства Левіна та Чернишова, також були ідентифіковані RSF, і деякі з них були вилучені. На останньому етапі пошуку, ініційованого RSF, металошукачі виявили кулю, яка, ймовірно, влучила в Левіна.

«У попередніх висновках звіту RSF описана інформація, фотографії, свідчення та речові докази, отримані в ході розслідування. RSF не зміг відповісти на всі питання, яких на даному етапі ще багато, але на основі всіх цих елементів розробив дві гіпотези. Детально описані у звіті, ці два сценарії пропонують можливі шляхи реконструкції послідовності подій і встановлення того, що саме сталося. Сподіваємося, що одного дня вони приведуть до встановлення осіб, які вчинили це подвійне вбивство», – наголошують на сайті.

Нагадаємо, що за 98 діб російської агресії проти України окупанти вбили 32 медійників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів