Поділитись:

На Волині діятимуть пункти обігріву

Вівторок, 06 грудня 2016, 09:21
На Волині діятимуть пункти обігріву

Аби зменшити кількість пожеж в зимовий період та попередити загибелі людей працівники управління ДСНС в області проводять рейдові перевірки житлового сектору, закладів охорони здоров'я, освіти, культури, а також оздоровчо-лікувальних та інших закладів із постійним та тимчасовим перебуванням людей щодо дотримання вимог правил пожежної безпеки.

Зі слів Володимира Грушовінчука, начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, за 11 місяців поточного року в області виникло 1163 пожеж, в наслідок яких загинуло 26 людей серед жертв – одна дитина. 797 пожеж трапилося в житловому секторі та 9 на промислових об'єктах, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

"Для забезпечення оперативного реагування, надзвичайні ситуації техногенного, природного характеру, координації спільних дій органів управління та сил цивільного захисту в усіх містах та районах області проведено навчання та тренування на об'єктах паливно-енергетичного комплексу, ділянках інженерних мереж, котельнях. Всього для проведення вищезазначених заходів залучалися 442 особи та 153 одиниці техніки. Під час навчання додатково перевірили готовність мобільних груп реагування. На теперішній час в області створено та функціонує 17 мобільних груп реагування, до складу яких ввійшли 288 одиниць техніки та 439 працівників", – зазначив Володимир Грушовінчук .

У постійній готовності до застосування за призначенням перебуває 26 автомобілів підвищеної прохідності, інженерна спеціальна снігоочисна техніка БА-2 та ДЗ-171, засоби доставки – тягач з напівпричепом. Для забезпечення проведення аварійно-рятувальних робіт під час дорожньо-транспортних пригод в готовності прибуває 4 спеціально аварійні рятувальні автомобіля. Крім того, в кожному рятувально-пожежному підрозділі на озброєнні знаходиться пожежний автомобіль, оснащений комплектом спеціального гідрологічного обладнання.

Аби запобігти випадкам переохолодження людей та надати в період низьких температур допомогу малозахищеним верствам населення, ДСНС спільно з місцевими органами влади розгортатимуть в населених пунктах області стаціонарні пункти обігріву. Крім того, в постійній готовності 4 мобільні пункти обігріву. Також задля створення безпечних умов для водіїв та пасажирів в період негоди та обмеження руху на дорогах загального користування ДСНС спільно зі Службою автомобільних доріг в області та органами виконавчої влади визначено 33 місця відстою автомобільного транспорту, більшість яких розміщені в районі підприємств АЗС, готельних комплексів, митних переходів, торгових центрів. Інформація про майданчики відстою техніки розміщена на інтерактивній карті в мережі інтернет..

Керівник волинського ДСНС особливо наголосив на інформаційно-роз'яснювальній роботі серед населення.

Окрім того, в разі погіршення обстановки на дорогах області забезпечать обмеження руху на складних ділянках та передбачать відстій техніки в спеціально визначених місцях.

Надрукувати
мітки:
коментарів