Поділитись:

Загальна мобілізація в росії буде ознакою паніки путіна, – військовий експерт

Вівторок, 21 червня 2022, 08:50

Загальна офіційна мобілізація у рф буде ознакою паніки та того, що все йде абсолютно не за планом. І це вже буде останнім шансом, який призведе до негативних наслідків для путіна і самої росії.

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь.

«Загальна мобілізація в рф призведе лише до того, що на фронт почнуть надсилати непідготовлених. Їх буде, можливо, багато. Тобто нахапати в Росії людей не є проблемою. І готувати їх не будуть, бо під час підготовки, вже навіть через місяць, людина може адаптуватися, і вже в навчальних центрах можуть виникати якісь протести, конфлікти, перестрілки тощо. Це реальний сценарій. Тобто вони на них будуть максимально психологічно тиснути. Та головне буде не військовий вишкіл, а намагання не допустити виникнення якогось протесту, і одразу відправити їх на фронт», – сказав він.

Зі слів експерта, в результаті, можливо, навіть ці десятки тисяч росіян, «яких будуть просто кидати під українську артилерію», на певний час змінять ситуацію на фронті.

«На певний час вони змінять ситуацію на фронті у тому сенсі, що українські військові будуть змушені витрачати свої боєприпаси на те, щоб перемелювати ось це «м'ясо». Але в результаті, буквально через кілька тижнів, це все обернеться таким ударом по настроях росії, що навіть режим путіна може цього не витримати, тому що всім стане зрозуміло, що у путіна паніка, він не знає, що робити, і просто кидає людей в котел, щоб банально продовжити хоча б на кілька днів, на кілька тижнів існування свого режиму. І це призведе до абсолютно руйнівних наслідків», – сказав Михайло Самусь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів