У Луцьку створять комісію, яка визнаватиме добровольців учасниками АТО

Понеділок, 05 грудня 2016, 16:57

На засіданні виконкому затвердять склад комісії, яка напрацює порядок надання статусу бійця-добровольця АТО.

На сесії міськради проголосували за проект рішення "Про визнання бійців-добровольців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпечення її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення". Про це йшлося під час круглого столу з воїнами-добровольцями Луцька 5 грудня у залі засідань департаменту ЦНАП.

Під час круглого столу обрали 5 представників від добровольців, які увійдуть у склад комісії. Відтак обрали 5 представників: Сергія Ліманова, Юрія Раковича, Андрія Дяченка, Вадима Крикуна, Андрія Омельчука.

"Разом з хлопцями ми напрацюємо порядок, за яким набагато легше буде працювати. Варто буде визначити, які людині документи подати, скільки має пройти днів від подачі заяви, бо воно ж теж має бути в часі впорядковане", – сказав заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко.

Від депутатів у склад робочої групи під час круглого столу запропонували кандидатури Аркадія Соломатіна та Павла Данильчука. Якщо до кандидатури "радикала" Соломатіна у добровольців не було претензій, то до кандидатури депутата від "Народного контролю" Павла Данильчука були заперечення.

Втім міськвиконком через два тижні має затвердити склад комісії, і вже після цього буде напрацьовано порядок, та з нового року, як ствердив заступник міського голови, комісія почне роботу.