Поділитись:

Через великі втрати десантників кремль звільнив генерала Сердюкова

Неділя, 19 червня 2022, 13:31
Через великі втрати десантників кремль звільнив генерала Сердюкова

Командувача повітряно-десантних військ збройних сил росії генерал-полковника Андрія Сердюкова звільнили після того, як російські окупанти в Україні зазнали великих втрат у боях з українськими військовими. Такого висновку дійшов у звіті 17 червня американський Інститут дослідження війни (ISW).

Про те, що Сердюкова звільнили, інститут США повідомив із посиланням на прессекретаря Одеської обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Братчука. За даними Братчука, кремль призначив на посаду, яку обіймав Сердюков, генерал-полковника Михайла Теплинського.

«ISW не може незалежно підтвердити ці твердження або точну роль Сердюкова у вторгненні в Україну, але якщо вони правдиві, це вказує на те, що Сердюков відповідальний за погану роботу та великі втрати серед російських підрозділів повітряно-десантних військ, особливо у ранніх операціях навколо Києва», – пояснили експерти зі США.

Вони вважають, що «звільнення, які тривають, і можливі внутрішні чистки високопоставлених російських офіцерів, імовірно, ще більше підірвуть слабкі можливості російського командування», а також погіршать управління військами і довіру з боку російських офіцерів.

Нагадаємо, що у Херсоні вибухнула автівка колаборанта та начальника виправної колонії Євгена Соболєва. Окупанти кажуть, що це нібито робота «українських партизанів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів