Поділитись:

Данілов пояснив, чим небезпечне зволікання з ленд-лізом

Субота, 18 червня 2022, 17:42
Данілов пояснив, чим небезпечне зволікання з ленд-лізом

Ленд-ліз від США, який має спростити надання військової допомоги Україні на тлі загрози російського вторгнення, ще не почав діяти.

Про це в інтерв'ю LIGA.net заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

«Ленд-ліз ще не починався. Але саме ухвалення закону про ленд-ліз — дуже позитивне для нас рішення. І ленд-ліз буде, питання – коли. Тут ми повертаємося до того, що на війні у кожного годинники працюють по-різному. Для когось доба це як доба, а для нас це зовсім інші виміри», — сказав він.

Данілов припустив, що ленд-ліз може запрацювати у липні чи у вересні.

«Тут дуже багато чинників. Треба розуміти, що світ не такий великий. Всі знають, що у кого є в країні. Наявність зброї, обладнання для її виготовлення, боєприпасів. Сьогодні так вийшло, що боєприпасів радянського зразка 122-го і 155-го калібру майже не залишилося», — сказав він.

Водночас секретар РНБО зазначив, що країн, які надають допомогу Україні дуже багато, і деякі просять не озвучувати військове озброєння, яке вони передають.

«Мине час і буде наша перемога — будемо всім дякувати», — сказав він.

Данілов наголосив, що для України важливо якнайшвидше перемогти, бо що довше триватиме війна, то більше падатиме градус сприйняття на Заході.

«Внутрішні проблеми, внутрішня політика, вибори... Вони будуть переходити на внутрішній порядок денний і все менше звертати увагу (на Україну, – ред.). Від війни буде певна втома», — заявив він.

Нагадаємо, що у середу президент Володимир Зеленський зібрав засідання ставки головнокомандувача щодо можливої загрози нового вторгнення з боку Білорусі, на якому доручив провести перевірку готовності у чотирьох областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів